Аграрний тиждень. Україна
» » Для стабілізації цін на хліб Кабмін готовий знизити ціну на борошно з Агрофонду – Присяжнюк.
» » Для стабілізації цін на хліб Кабмін готовий знизити ціну на борошно з Агрофонду – Присяжнюк.

Для стабілізації цін на хліб Кабмін готовий знизити ціну на борошно з Агрофонду – Присяжнюк.



Якщо в Україні зростатиме ціна на хліб, то уряд прийме рішення про зниження ціни на борошно з Аграрного фонду. Про це заявив на брифінгу міністр аграрної політики Микола ПРИСЯЖНЮК. Міністр додав, що відпуск борошна з Агрофонду за заявками хлібокомбінатів ведеться за ціною значно нижчою ринкової і у регіонах, де немає 100% монополії з виробництва хліба, питань про підвищення цін немає. "Де монополісти хлібного виробництва мають понад 50% ринку, такі питання є", - відзначив він. «Якщо зростатиме ціна на хліб і надалі, то уряд розгляне можливе здешевлення ціни на борошно. Зараз ціна борошна вищого ґатунку 3 тис 150 грн, Аграрний фонд відпускає по 2 986 грн», - сказав Присяжнюк.
За його словами, минулого тижня підвищення ціни на хліб викликало інформаційну хвилю. «Стрімке подорожчання пшениці продовольчої та жита на внутрішньому і зовнішньому ринках викликало хвилювання у хлібопекарів. «Аграрний фонд має 2 млн т продовольчого зерна і вже активно почав інтервенції на внутрішній ринок. Для хлібопекарів ми плануємо відпустити великий обсяг борошна», - пообіцяв міністр. Також він зазначив, що в цьому питанні Міністерству аграрної політики потрібна допомога Міністерства економічного розвитку і торгівлі та ухвалення законопроекту про внутрішню торгівлю.





Схожі новини
  • Модернізація хлібопекарських підприємств є одним із факторів забезпечення стабільної ціни на хліб.
  • Аграрний фонд накопичив достатньо зерна для виробництва борошна з метою уникнення зростання цін на найбільш вживані сорти хліба
  • Ціна на хлібобулочні вироби в Україні зростати не буде – Мінагропрод
  • Микола Присяжнюк: Держава забезпечить стабільні ціни на хліб
  • Кабмін сьогодні розгляне питання проведення Аграрним фондом інтервенцій борошном для соцсортов хліба

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.