Аграрний тиждень. Україна
» » У Луцьку пройшов перший фестиваль вареників
» » У Луцьку пройшов перший фестиваль вареників

    У Луцьку пройшов перший фестиваль вареників


    З м'ясом, картоплею та сиром, з ягодами та фруктами - такими варениками ласували у Луцьку. Там влаштували перший фестиваль цього українського наїдку.
    Волинянка Тетяна Бринчук хоч знаний і шанований кулінар, утім, каже, їй довелося знову повертатися до книжок. Рецепти вареників вишукувала у спеціальній літературі.

    Тетяна Бринчук, шеф-кухар: "В нас є старовинні рецепти - капуста квашена і чорнослив. В літературі читали, випробували смак - дуже смачно. І приготували".

    З картоплею та грибами, вишнею та чорницею, бринзою, маком та чорносливом, і навіть рибою. Загалом, близько чотирьох десятків рецептів вареників представили кулінари. Вони змагалися не лише оригінальністю начинки, але й розмірами. Валентин Прісний презентує вареник з картоплею, вагою більше 8 кілограмів, і найменший - кількасантиметровий.

    Валентин Прісний, шеф-кухар: "Найменші варенички - в них половина рисового зернятка. Цей великий було готувати легше, ніж ті маленькі. Бо тут потрібна копітка робота. А великий - легко ліпиться і вариться".

    Поласувати варениками вишикувалися охочі.

    Фестиваль вареника у Луцьку влаштували вперше. Тож для гостей влаштували майстер-класи, конкурси та забави. Організатори розповідають: свято не лише розважальне, але й просвітницьке.

    Валерій Пельц, організатор фестиваля вареника: "Це дійсно є популяризація для нашої молоді. Бо вони ж думають, що вареники є з картоплею, вишнями та чорницями, і на тому все закінчуєтсья. Але якщо подивитися в історію, то дійсно є 90 видів вареників".

    Кульмінація свята - подарунок від місцевої кондитерської фабрики: 16-кілограмовий торт у вигляді вареника.

    Петро Веремійчук, представник кондитерської фабрики: "Торт трюфельный, с нежным масляным кремом и, что необыкновенно для трюфеля, положили вишни. То есть, чтобы подчеркнуть, что вареник с вишней. То есть, украинский национальный десерт".

    Десертний вареник розібрали за 10 хвилин. Організатори обіцяють: фестиваль вареника буде традиційним.





    Схожі новини
  • Закарпатье на три дня зальет вином
  • Фестиваль борщу влаштують на столичній Троєщині
  • На Фестиваль традиційної української кухні запрошують в Пирогів
  • Фестиваль хіпі
  • Масляна зібрала дружну родину Київщини

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

У Луцьку пройшов перший фестиваль вареників


З м'ясом, картоплею та сиром, з ягодами та фруктами - такими варениками ласували у Луцьку. Там влаштували перший фестиваль цього українського наїдку.
Волинянка Тетяна Бринчук хоч знаний і шанований кулінар, утім, каже, їй довелося знову повертатися до книжок. Рецепти вареників вишукувала у спеціальній літературі.

Тетяна Бринчук, шеф-кухар: "В нас є старовинні рецепти - капуста квашена і чорнослив. В літературі читали, випробували смак - дуже смачно. І приготували".

З картоплею та грибами, вишнею та чорницею, бринзою, маком та чорносливом, і навіть рибою. Загалом, близько чотирьох десятків рецептів вареників представили кулінари. Вони змагалися не лише оригінальністю начинки, але й розмірами. Валентин Прісний презентує вареник з картоплею, вагою більше 8 кілограмів, і найменший - кількасантиметровий.

Валентин Прісний, шеф-кухар: "Найменші варенички - в них половина рисового зернятка. Цей великий було готувати легше, ніж ті маленькі. Бо тут потрібна копітка робота. А великий - легко ліпиться і вариться".

Поласувати варениками вишикувалися охочі.

Фестиваль вареника у Луцьку влаштували вперше. Тож для гостей влаштували майстер-класи, конкурси та забави. Організатори розповідають: свято не лише розважальне, але й просвітницьке.

Валерій Пельц, організатор фестиваля вареника: "Це дійсно є популяризація для нашої молоді. Бо вони ж думають, що вареники є з картоплею, вишнями та чорницями, і на тому все закінчуєтсья. Але якщо подивитися в історію, то дійсно є 90 видів вареників".

Кульмінація свята - подарунок від місцевої кондитерської фабрики: 16-кілограмовий торт у вигляді вареника.

Петро Веремійчук, представник кондитерської фабрики: "Торт трюфельный, с нежным масляным кремом и, что необыкновенно для трюфеля, положили вишни. То есть, чтобы подчеркнуть, что вареник с вишней. То есть, украинский национальный десерт".

Десертний вареник розібрали за 10 хвилин. Організатори обіцяють: фестиваль вареника буде традиційним.





Схожі новини
  • Закарпатье на три дня зальет вином
  • Фестиваль борщу влаштують на столичній Троєщині
  • На Фестиваль традиційної української кухні запрошують в Пирогів
  • Фестиваль хіпі
  • Масляна зібрала дружну родину Київщини

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.