Аграрний тиждень. Україна
» » На Львівщині нарешті порахували, скільки коштують землі усіх населених пунктів
» » На Львівщині нарешті порахували, скільки коштують землі усіх населених пунктів

На Львівщині нарешті порахували, скільки коштують землі усіх населених пунктів


За підтримки Львівської облдержадміністрації, обласної ради, при тісній взаємодії територіальних органів земельних ресурсів з місцевими радами у регіоні повністю завершено нормативну грошову оцінку земель усіх 1928 населених пунктів. Начальник Головного управління Держкомзему у області Степан Ярмус нагололосив, що економічний ефект від проведення нормативної грошової оцінки земель міст, сіл, селищ місцеві ради відчують уже наступного, 2013 року. Про це УНН повідомили у Державному агентсві земельних ресурсів.

Степан Ярмус зазначив, що для землевпорядної служби області визначено черговий етап проведення землеоціночних робіт, адже у регіоні є населені пункти, де оцінка земель не відповідає сучасним економічним реаліям, застаріла і, відповідно, потребує корегування. Загальна потреба у коштах на її оновлення становить близько 10 млн гривень. Ці видатки будуть компенсовані надходженнями від плати за землю, відповідно місцеві ради отримуватимуть більше коштів, які зможуть спрямовувати на потреби громад.

"Нормативна грошова оцінка земель є основою для розрахунку орендної плати та земельного податку. Її проведення забезпечує стабільне надходження коштів до місцевих бюджетів від плати за землю", – підкреслив керівник землевпорядної служби області.

Наразі на території регіону проводиться поновлення нормативної грошової оцінки земель 267 населених пунктів Львівщини.





Схожі новини
  • На Рівненщині завершено роботи з проведення нормативної грошової оцінки земель
  • Нормативну грошову оцінку земель проведено у 99,8% населених пунктів
  • В Україні первинну нормативну грошову оцінку земель проведено у 29528 населених пунктах
  • Землевпорядники Рівненщини затвердили документацію щодо повторної нормативної грошової оцінки землі для 785 населених пунктів
  • Землевпорядники провели оцінку земель понад 97% населених пунктів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.