Модернізація молоко- та м’ясопереробних підприємств у відповідності до сучасних вимог дозволить українській м’ясомолочній продукції швидше вийти на зовнішні ринки та уникнути торговельних експортних обмежень. Також Україна працює над гармонізацією стандартів якості та безпечності харчової продукції з Європейським Союзом та країнами СНД. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк на брифінгу під час відвідання Ветсанлабораторії на Житньому ринку.
«Вітчизняні молоко- та м’ясопереробні підприємства постійно технічно переоснащуються та технологічно модернізуються, адже вимоги до якості продукції постійно зростають. Якщо ці підприємства хочуть постачати продукцію на зовнішні ринки, вони обов’язково повинні стандартизуватися до норм та вимог країни, до якої її експортують», - зазначив Микола Присяжнюк.
За його словами, зараз Україна працює над гармонізацією стандартів якості та безпечності харчової продукції з Європейським Союзом та країнами СНД. Микола Присяжнюк нагадав, що Міністерством розроблено законопроект в якому передбачається перехід до європейських стандартів контролю за продукцією.
«Зараз ми працюємо над гармонізацією стандартів з Європейським Союзом та країнами СНД. Перший крок зроблено – стандарти передані до Держстандарту на узгодження. Другий крок теж – ми на Кабміні розглянули законопроект про молочні продукти. По-третє, у цьому законопроекті ми зменшили допустиму норму використання рослинних жирів у молокопродуктах з 75% до 50%, як в Європі та Російській Федерації», - додав Микола Присяжнюк.
Також Міністр повідомив, що сьогодні їде до РФ для участі в засіданні підкомісії аграрного комітету, де обговорюватимуться питання організації подальшого співробітництва.