Аграрний тиждень. Україна
» » На більшості потужних вітчизняних підприємств діють системи управління безпечністю продукції
» » На більшості потужних вітчизняних підприємств діють системи управління безпечністю продукції

    На більшості потужних вітчизняних підприємств діють системи управління безпечністю продукції


    Українські підприємства харчової промисловості починають приділяти все більше уваги якості та безпечності продукції, яку випускають. Так, на більшості потужних вітчизняних підприємств (33,8% від загальної їх кількості) вже впроваджені міжнародні системи управління безпечністю продукції. Це дає змогу не тільки забезпечити українського споживача високоякісною продукцією, а й вийти на зовнішні ринки. А оскільки вимоги до харчової продукції в багатьох країнах світу дуже високі, кількість вітчизняних підприємств, які вже використовують системи контролю безпечності та якості, постійно зростає. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

    «Українські підприємства харчової промисловості посилюють контроль над якістю та безпечністю продукції. Встановлення на виробництві міжнародних систем контролю якості та безпечності продукції необхідне не лише для виходу вітчизняної продукції на міжнародні ринки. На сьогодні вітчизняний споживач віддає перевагу продуктам харчування від українського виробника. І дуже важливо, щоб споживачі мали змогу купувати лише безпечні для здоров’я продукти», − зазначив Міністр.

    За словами Миколи Присяжнюка, найбільше підприємств, які впровадили міжнародні системи контролю якості та безпечності харчових продуктів, − у Харківській області (82% від загальної кількості підприємств), Дніпропетровській – 73%, та Вінницькій – 50%. Загалом же на 33,8% вітчизняних підприємств харчової промисловості впроваджені подібні системи.

    «У 2012 році кількість підприємств, які впровадили системи контролю над якістю та безпечністю продукції, збільшилася на 14%. Зокрема, значно зросла частка тих підприємств, на яких встановлено систему управління безпечністю харчових продуктів НАССР, – на 32%», − поінформував Міністр.

    Також він уточнив, що підприємства олійно-жирової промисловості, які забезпечують ринок України рослинною олією та постачають свою продукцію на експорт, практично всі впровадили системи контролю над якістю. Крім того, із 411 молокопереробних підприємств України системи управління якістю та безпечністю впроваджено на 109 підприємствах та розпочата робота з їх упровадження ще на 15 підприємствах, причому до цих 109 підприємств належать великі підприємства, які експортують свою продукцію та зможуть повністю забезпечити внутрішній ринок молочними продуктами.

    «НАССР відома в усьому світі як система управління харчовою безпекою. Саме тому ЄС та інші країни вимагають її наявності від країн-імпортерів. Тож упровадження систем контролю на виробництві стане «вхідним» квитком для вітчизняних експортерів на міжнародний ринок торгівлі», − наголосив Міністр.





    Схожі новини
  • Українці віддають перевагу вітчизняним продуктам харчування
  • Виробники мають забезпечити українців якісними продуктами харчування
  • Протягом трьох років на підприємствах харчової промисловості буде завершено встановлення систем контролю якості продукції
  • Близько 95% харчової продукції у магазинах − від українського виробника
  • Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На більшості потужних вітчизняних підприємств діють системи управління безпечністю продукції


Українські підприємства харчової промисловості починають приділяти все більше уваги якості та безпечності продукції, яку випускають. Так, на більшості потужних вітчизняних підприємств (33,8% від загальної їх кількості) вже впроваджені міжнародні системи управління безпечністю продукції. Це дає змогу не тільки забезпечити українського споживача високоякісною продукцією, а й вийти на зовнішні ринки. А оскільки вимоги до харчової продукції в багатьох країнах світу дуже високі, кількість вітчизняних підприємств, які вже використовують системи контролю безпечності та якості, постійно зростає. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Українські підприємства харчової промисловості посилюють контроль над якістю та безпечністю продукції. Встановлення на виробництві міжнародних систем контролю якості та безпечності продукції необхідне не лише для виходу вітчизняної продукції на міжнародні ринки. На сьогодні вітчизняний споживач віддає перевагу продуктам харчування від українського виробника. І дуже важливо, щоб споживачі мали змогу купувати лише безпечні для здоров’я продукти», − зазначив Міністр.

За словами Миколи Присяжнюка, найбільше підприємств, які впровадили міжнародні системи контролю якості та безпечності харчових продуктів, − у Харківській області (82% від загальної кількості підприємств), Дніпропетровській – 73%, та Вінницькій – 50%. Загалом же на 33,8% вітчизняних підприємств харчової промисловості впроваджені подібні системи.

«У 2012 році кількість підприємств, які впровадили системи контролю над якістю та безпечністю продукції, збільшилася на 14%. Зокрема, значно зросла частка тих підприємств, на яких встановлено систему управління безпечністю харчових продуктів НАССР, – на 32%», − поінформував Міністр.

Також він уточнив, що підприємства олійно-жирової промисловості, які забезпечують ринок України рослинною олією та постачають свою продукцію на експорт, практично всі впровадили системи контролю над якістю. Крім того, із 411 молокопереробних підприємств України системи управління якістю та безпечністю впроваджено на 109 підприємствах та розпочата робота з їх упровадження ще на 15 підприємствах, причому до цих 109 підприємств належать великі підприємства, які експортують свою продукцію та зможуть повністю забезпечити внутрішній ринок молочними продуктами.

«НАССР відома в усьому світі як система управління харчовою безпекою. Саме тому ЄС та інші країни вимагають її наявності від країн-імпортерів. Тож упровадження систем контролю на виробництві стане «вхідним» квитком для вітчизняних експортерів на міжнародний ринок торгівлі», − наголосив Міністр.





Схожі новини
  • Українці віддають перевагу вітчизняним продуктам харчування
  • Виробники мають забезпечити українців якісними продуктами харчування
  • Протягом трьох років на підприємствах харчової промисловості буде завершено встановлення систем контролю якості продукції
  • Близько 95% харчової продукції у магазинах − від українського виробника
  • Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.