Аграрний тиждень. Україна
» » Аграрії цього року вироблять на 300 тис. тонн олії менше, ніж торік
» » Аграрії цього року вироблять на 300 тис. тонн олії менше, ніж торік

Аграрії цього року вироблять на 300 тис. тонн олії менше, ніж торік


Цього 2012/2013 маркетингового року аграрії вироблять близько 3,3 млн тонн олії, що менше майже на 300 тис тонн менше, ніж 2011/2012 МР. Про це повідомив начальник відділу зернових і технічних культур Департаменту землеробства Міністерства аграрної політики та продовольства Леонід Сухомлин, передає УНН.

"За даними регіонів ми очікуємо, що соняшника буде зібрано не менше як 7,5 млн тонн. На сьогоднішній день вже зібрано 93% посівних площ цієї культури", - повідомив він.

Л.Сухомлин зазначив, що цього маркетингового року виробництво олії з нового урожаю соняшника сягне 3,3 млн тонн і буде експортовано за кордон у межах 2,8 млн тонн. Внутрішня потреба складає 400-500 тис тонн олії.

За словами посадовця, урожайність соняшника у центральних регіонах у цьому році становить 22-23 ц/га, а, наприклад, у Черкаській області вона склала – 27 ц/га, на Півдні – 12 ц/га.

Нагадаємо, торік сільськогосподарські товаровиробники виробили 8,6 млн тонн соняшнику. Крім того, минулого року аграрії збили 3,6 млн тонн соняшникової олії.





Схожі новини
  • Присяжнюк: Україна розширюватиме географію експорту соняшникової олії
  • США поліпшило прогноз виробництва соняшникової олії в Україні
  • Виробництво соняшникової олії в Україні за 8 місяців зросло на 30%
  • Перехідні залишки пшениці становитимуть 6-7 млн тонн – Мінагрополітики
  • Виробництво соняшникової олії на кінець року становитиме 3,1 млн тонн

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.