Аграрний тиждень. Україна
» » У Богатирьової кажуть, що продуктів з ГМО в Україні немає
» » У Богатирьової кажуть, що продуктів з ГМО в Україні немає

У Богатирьової кажуть, що продуктів з ГМО в Україні немає


В Україні немає зареєстрованих продуктів харчування, що містять генетично модифіковані організми (ГМО). Про це заявив у програмі "Соціальний статус. Ваше здоров'я" на телеканалі Tonis директор Інституту екогігієни і токсикології ім. Л. Медведя Міністерства охорони здоров'я України Микола Проданчук. "Перш за все, я хочу спростувати інформацію, що сьогодні в кожному продукті харчування міститься ГМО. Це міф, який давно тиражується ... Тести, які ми регулярно проводимо, свідчать, що за останні п'ять років кількість випадків виявлення ГМО в продуктах харчування зменшилася в тисячі разів", - запевнив Проданчук. За його словами, наразі випадки виявлення ГМО в продуктах харчування, які продаються в українських магазинах, не зареєстровані. Крім того, на думку представника Мінохорони здоров'я, застосовувати ГМО-сировину в Україні економічно невигідно. Продачук зазначив, що українські виробники самі не зацікавлені в тому, щоб ГМО було присутнє в складі їхньої продукції, оскільки це значно збільшує ризики у реалізації товару на внутрішньому і зовнішньому ринках. У багатьох країнах вимоги до продуктів щодо вмісту в них ГМО досить суворі.





Схожі новини
  • Управління Держсанепідслужби у Львівській області регулярно проводить ручний санітарний контроль харчових продуктів, мета якого – виявлення вмісту ген
  • ВР має намір дозволити маркувати продукти тільки, якщо в них міститься понад 0,9% ГМО
  • ВР має намір дозволити маркувати продукти тільки, якщо в них міститься понад 0,9% ГМО
  • Кабмін пропонує відмінити обов’язковість маркування товарів, що не містять ГМО, на рівні закону
  • Росспоживнагляд хоче сформувати позитивний імідж ГМО

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.