Аграрний тиждень. Україна
» » Українці можуть не боятися споживати тушонку зі свинини, вивезеної з зони спалаху АЧС
» » Українці можуть не боятися споживати тушонку зі свинини, вивезеної з зони спалаху АЧС

    Українці можуть не боятися споживати тушонку зі свинини, вивезеної з зони спалаху АЧС


    Закуплені до Держрезерву м’ясні консерви зі свинини, яку було вилучено з 10-кілометрової зони навколо вогнища африканської чуми свиней, є цілковито безпечними. Адже вся сировина, з якої виготовляють м’ясні консерви, проходить обов’язкову ветеринарно-санітарну експертизу. Про це повідомляють в Державній ветеринарній та фітосанітарній службі.

    «Вилучення та забій тварин із першої загрозливої зони в Приморському районі Запорізької області здійснюється під контролем державної служби ветеринарної медицини. Своєю чергою, сировина для виготовлення м’ясних консервів проходить обов’язкову ветеринарно-санітарну експертизу, а отримана з неї продукція є цілком безпечною», − інформують в Держветфітослужбі.
    У відомстві роз’яснюють, що одразу після виявлення спалаху АЧС в селі Комишуватка з метою недопущення поширення збудника хвороби було знищено все поголів’я свиней, проведено механічне очищення та дезінфекція приміщень і 49 подвір’їв.
    Окрім того, з 6 серпня розпочалося вивезення свиней з першої загрозливої зони на підприємства, визначені для переробки свинопоголів’я. Так, станом на 30 жовтня 1010 голів свиней вивезено для переробки на м’ясні консерви, а 353 голови некондиційного поголів’я направлено на утилізацію на Токмацький ветсанзавод.
    Представники Держветфітослужби наголошують, що в першій загрозливій зоні не було і немає жодної хворої на африканську чуму свиней тварини. Станом на 30 жовтня нових випадків захворювання не зареєстровано.





    Схожі новини
  • М’ясні консерви вироблялися виключно зі здорових тварин, вивезених із зони виявлення АЧС
  • ЗАПОРІЖЖЯ. Чумних свиней вивозять
  • М'ясо свиней з 10-кілометрової зони в Запорізькій області тушкуватимуть для Держрезерву
  • Із зони зараження африканською чумою на Запоріжчині за 20 днів вивезуть усіх свиней
  • Карантин через африканську чуму на Запоріжжі збільшено до 40 днів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Українці можуть не боятися споживати тушонку зі свинини, вивезеної з зони спалаху АЧС


Закуплені до Держрезерву м’ясні консерви зі свинини, яку було вилучено з 10-кілометрової зони навколо вогнища африканської чуми свиней, є цілковито безпечними. Адже вся сировина, з якої виготовляють м’ясні консерви, проходить обов’язкову ветеринарно-санітарну експертизу. Про це повідомляють в Державній ветеринарній та фітосанітарній службі.

«Вилучення та забій тварин із першої загрозливої зони в Приморському районі Запорізької області здійснюється під контролем державної служби ветеринарної медицини. Своєю чергою, сировина для виготовлення м’ясних консервів проходить обов’язкову ветеринарно-санітарну експертизу, а отримана з неї продукція є цілком безпечною», − інформують в Держветфітослужбі.
У відомстві роз’яснюють, що одразу після виявлення спалаху АЧС в селі Комишуватка з метою недопущення поширення збудника хвороби було знищено все поголів’я свиней, проведено механічне очищення та дезінфекція приміщень і 49 подвір’їв.
Окрім того, з 6 серпня розпочалося вивезення свиней з першої загрозливої зони на підприємства, визначені для переробки свинопоголів’я. Так, станом на 30 жовтня 1010 голів свиней вивезено для переробки на м’ясні консерви, а 353 голови некондиційного поголів’я направлено на утилізацію на Токмацький ветсанзавод.
Представники Держветфітослужби наголошують, що в першій загрозливій зоні не було і немає жодної хворої на африканську чуму свиней тварини. Станом на 30 жовтня нових випадків захворювання не зареєстровано.





Схожі новини
  • М’ясні консерви вироблялися виключно зі здорових тварин, вивезених із зони виявлення АЧС
  • ЗАПОРІЖЖЯ. Чумних свиней вивозять
  • М'ясо свиней з 10-кілометрової зони в Запорізькій області тушкуватимуть для Держрезерву
  • Із зони зараження африканською чумою на Запоріжчині за 20 днів вивезуть усіх свиней
  • Карантин через африканську чуму на Запоріжжі збільшено до 40 днів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.