Аграрний тиждень. Україна
» » Ціна на хлібобулочні вироби в Україні зростати не буде – Мінагропрод
» » Ціна на хлібобулочні вироби в Україні зростати не буде – Мінагропрод

Ціна на хлібобулочні вироби в Україні зростати не буде – Мінагропрод


На сьогодні немає жодних підстав для зростання ціни на хлібобулочні вироби. Про це сьогодні сказав на брифінгу Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає кореспондент УНН.

"Прогнози такі, що на внутрішньому ринку не буде зростання цін на хлібобулочні вироби і борошно. Для цього є наші економічні підрахунки", - запевнив Міністр.

По-перше, за словами М.Присяжнюка, Аграрний фонд має у своїх запасах 2 млн тонн продовольчого зерна і вже розпочата інтервенція борошна не тільки на хлібопекарські підприємства, а й в роздрібну торгівлю. До того ж, сказав він, підприємства хлібопекарської галузі практично всі забезпечені резервами на 4-6 місяців зерном.

"То ми сьогодні бачимо, що тенденція для зростання на внутрішньому ринку ціни на хлібобулочні вироби і борошно немає. Але, паралельно з тим, ми задоволені, що зовнішні ціни на зернову групу при експорті зростають. Це дає можливість аграріям компенсувати або мінімізувати збитки, які вони отримали від неврожайного року", - зазначив М.Присяжнюк.





Схожі новини
  • Для стабілізації цін на хліб Кабмін готовий знизити ціну на борошно з Агрофонду – Присяжнюк.
  • Модернізація хлібопекарських підприємств є одним із факторів забезпечення стабільної ціни на хліб.
  • Мінагрополітики: в Україні достатньо ресурсів для збереження ціни на соціальний хліб
  • Ціна на хліб підвищуватись не буде
  • Стрибок світових цін на пшеницю не призведе до подорожчання хлібу в Україні

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.