Зараз кілограм коштує в середньому 20-25 гривень, глива трохи більше ніж 30. Перед святами попит зростає, а з ним і ціни. В Україні ще мало великих грибопромислових комплексів. Левову частку імпортуємо з Польщі. Віктор ТІТКОВ, президент Асоціації виробників грибів: "Але це на сьогоднішній день є дуже вискова вартість для грибу. Чому так? Тому що сама собівартість грибу повинна складати, не перевищувати 8-9 гривень. Тоді плюс відповідні податки, там і кінцева вартість продукції не повинна складати там 16-18 гривень". Гриби не можуть замінити людям м'ясо. Адже містять лише 3% білків тоді як у м'ясі їх 15-20%, - кажуть дієтологи. Найкращий замінник бобові або курячі яйця.
Галина АНОХІНА, професор кафедри гастроентерології та ендоскопії: "Ну, найбільш цінним продуктом це є яйця. За 30 гривень можна купити три десятки яєць. Цілий тиждень отримувати на сніданок повноцінний продукт у вигляді амлету чи яєшниці абсолютно… Тобто, люди повинні дивитися ціна, якість і користь наприклад, порівняно із яйцями, то не зрівняється не один із харчових продуктів". Кореспондент: Тим часом, український борщ виявився дорожчим ніж у наших найближчих сусідів. У Києві його порція коштує 12,5 гривень, у Варшаві майже 11. А у Мінську всього 8 гривень.