Аграрний тиждень. Україна
» » Грибний сезон скінчився, тепер купуємо печериці
» » Грибний сезон скінчився, тепер купуємо печериці

    Грибний сезон скінчився, тепер купуємо печериці


    Зараз кілограм коштує в середньому 20-25 гривень, глива трохи більше ніж 30. Перед святами попит зростає, а з ним і ціни. В Україні ще мало великих грибопромислових комплексів. Левову частку імпортуємо з Польщі. Віктор ТІТКОВ, президент Асоціації виробників грибів: "Але це на сьогоднішній день є дуже вискова вартість для грибу. Чому так? Тому що сама собівартість грибу повинна складати, не перевищувати 8-9 гривень. Тоді плюс відповідні податки, там і кінцева вартість продукції не повинна складати там 16-18 гривень". Гриби не можуть замінити людям м'ясо. Адже містять лише 3% білків тоді як у м'ясі їх 15-20%, - кажуть дієтологи. Найкращий замінник бобові або курячі яйця.
    Галина АНОХІНА, професор кафедри гастроентерології та ендоскопії: "Ну, найбільш цінним продуктом це є яйця. За 30 гривень можна купити три десятки яєць. Цілий тиждень отримувати на сніданок повноцінний продукт у вигляді амлету чи яєшниці абсолютно… Тобто, люди повинні дивитися ціна, якість і користь наприклад, порівняно із яйцями, то не зрівняється не один із харчових продуктів". Кореспондент: Тим часом, український борщ виявився дорожчим ніж у наших найближчих сусідів. У Києві його порція коштує 12,5 гривень, у Варшаві майже 11. А у Мінську всього 8 гривень.





    Схожі новини
  • Україна має величезний потенціал для вирощування грибів
  • Вітчизняні яблука дорожчають
  • Владислав Лук'янов запевняє, що вартість борщового набору за останні два роки зменшилась.
  • За тиждень ціни на яйця впали на 4-5% - О.Бакуменко
  • Українська полуниця у столичних маркетах дорожча, ніж турецька

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Грибний сезон скінчився, тепер купуємо печериці


Зараз кілограм коштує в середньому 20-25 гривень, глива трохи більше ніж 30. Перед святами попит зростає, а з ним і ціни. В Україні ще мало великих грибопромислових комплексів. Левову частку імпортуємо з Польщі. Віктор ТІТКОВ, президент Асоціації виробників грибів: "Але це на сьогоднішній день є дуже вискова вартість для грибу. Чому так? Тому що сама собівартість грибу повинна складати, не перевищувати 8-9 гривень. Тоді плюс відповідні податки, там і кінцева вартість продукції не повинна складати там 16-18 гривень". Гриби не можуть замінити людям м'ясо. Адже містять лише 3% білків тоді як у м'ясі їх 15-20%, - кажуть дієтологи. Найкращий замінник бобові або курячі яйця.
Галина АНОХІНА, професор кафедри гастроентерології та ендоскопії: "Ну, найбільш цінним продуктом це є яйця. За 30 гривень можна купити три десятки яєць. Цілий тиждень отримувати на сніданок повноцінний продукт у вигляді амлету чи яєшниці абсолютно… Тобто, люди повинні дивитися ціна, якість і користь наприклад, порівняно із яйцями, то не зрівняється не один із харчових продуктів". Кореспондент: Тим часом, український борщ виявився дорожчим ніж у наших найближчих сусідів. У Києві його порція коштує 12,5 гривень, у Варшаві майже 11. А у Мінську всього 8 гривень.





Схожі новини
  • Україна має величезний потенціал для вирощування грибів
  • Вітчизняні яблука дорожчають
  • Владислав Лук'янов запевняє, що вартість борщового набору за останні два роки зменшилась.
  • За тиждень ціни на яйця впали на 4-5% - О.Бакуменко
  • Українська полуниця у столичних маркетах дорожча, ніж турецька

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.