Аграрний тиждень. Україна
» » Сільгосппідприємства Житомирщини виробили валової продукції на понад 6 млрд. грн.
» » Сільгосппідприємства Житомирщини виробили валової продукції на понад 6 млрд. грн.

Сільгосппідприємства Житомирщини виробили валової продукції на понад 6 млрд. грн.


За 10 місяців поточного року сільгосппідприємства Житомирщини виробили валової продукції на понад 6 млрд. грн. Саме за цим показником вперше за 21 рік української незалежності Житомирщина посідає 4-те місце в державі серед інших областей. Про це повідомив начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Дідківський під час засідання ради регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних голів.

Разом з керівниками територіальних громад цьогоріч обласна влада додатково ввела в обіг понад 200 тисяч гектарів ріллі, що дало змогу збільшили посівні площі зернових. Відзначено і зменшення спаду поголів’я великої рогатої худоби як у сільгосппідприємствах, так і в особистих селянських господарствах.

«Загалом до початку року ми маємо збільшення майже на 23 тис. голів великої рогатої худоби та майже на тисячу – корів. Відтак, відповідно до загальнодержавного рейтингу, наша область посідає 6-те місце за кількістю корів і 4-те – за кількістю великої рогатої худоби», – констатував Микола Дідківський.





Схожі новини
  • Чисельність поголів'я крупної рогатої худоби в Харківській області збільшилась на 3,8%
  • У Харківській області збільшується поголів'я великої рогатої худоби
  • На Дніпропетровщині поголів'я великої рогатої худоби збільшилося майже на 2 тис. голів
  • Азаров побачив, що в Україні збільшилося поголів'я великої рогатої худоби
  • Волинь отримала майже 3,7 млн. грн. за вигодовування молодняка ВРХ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.