У жовтні поточного року ціни на продукти харчування на споживчому ринку Одеської області знизилися в порівнянні з вереснем 2012 року на 0,2%. Про це повідомила начальник головного управління статистики в Одеській області Людмила Котвицька. Вона зазначила, що серед продуктів харчування більш за все подешевшали протягом останнього місяця овочі - на 5,1%. Зокрема, знизилась вартість білокачанної капусти (на 23,4%), ріпчастої цибулі (на 15,5%). Також знизились ціни на фрукти на 1,4%, у т.ч. на яблука, вартість яких в порівнянні з вереснем зменшилася на 9,4%.
Зниження цін за групою «риба та продукти з риби» становило 1,3%, в основному, за рахунок здешевлення живої, охолодженої риби на 4,4%. Знизились ціни на цукор, джем, мед, шоколад та кондитерські вироби.
М’ясо та м’ясопродукти знизились у ціні в середньому на 0,1%, зокрема свіжа, охолоджена, заморожена яловичина, телятина та свинина – на 0,3%. Стабільно низькими є ціни на хліб і хлібопродукти. При цьому за статистичними даними зафіксовано підвищення цін на окремі групи продуктів харчування – молоко, сир, яйця, а також сало та олію.