Аграрний тиждень. Україна
» » Держсільгоспінспекція посилила контроль за виконанням вимог земельного законодавства
» » Держсільгоспінспекція посилила контроль за виконанням вимог земельного законодавства

Держсільгоспінспекція посилила контроль за виконанням вимог земельного законодавства


Фахівцями Державної інспекції сільського господарств в Житомирській області під час проведення перевірок дотримання вимог земельного законодавства в черговий раз виявлено факти самовільного зайняття земель.
Зокрема, один з сільськогосподарських виробників Малинського району Житомирської області використовував земельну ділянку площею понад 67 га без будь-яких рішень органів виконавчої влади або місцевого самоврядування щодо її передачі у користування, що відповідно до вимог ст. 1 Закону України «Про державний контроль за використанням та охороною земель» свідчить про факт їх самовільного зайняття. Тож, відносно керівника товариства відкрито провадження у справі про адміністративне правопорушення та визначено розмір шкоди, заподіяної через такі дії, яка склала понад 47 тисяч гривень.
Також, на території Черняхівського району Житомирської області одним з сільськогосподарських виробників самовільно зайнято земельну ділянку площею 20 га. Враховуючи це, на керівника підприємства відкрито провадження у справі про адміністративне правопорушення та проведено розрахунок розміру шкоди в сумі понад 14 тисяч гривень, які відшкодовано до бюджету.





Схожі новини
  • Держсільгоспінспекція: На Тернопільщині внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки заподіяно шкоду на понад 170 тис. грн.
  • Минулого тижня Держсільгоспінспекція здійснила 510 перевірок дотримання вимог земельного законодавства
  • Спільно з органами виконавчої влади на Сумщині проведено 1590 перевірок дотримання вимог земельного законодавства
  • 62 га землі товариство самовільно засівало на Рівненщині
  • Держсільгоспінспекцією виявлено біля 4 тис. порушень земельного законодавства

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.