Аграрний тиждень. Україна
» » АМКУ зобов'язав "Київхліб" встановити економічно обгрунтовані ціни
» » АМКУ зобов'язав "Київхліб" встановити економічно обгрунтовані ціни

АМКУ зобов'язав "Київхліб" встановити економічно обгрунтовані ціни


Київське міське територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало ПАТ «Київхліб» привести ціни на хліб до рівня, який був би можливим за умов існування значної конкуренції на ринку.

"Це стосується вартості хліба українського столичного подового – 0,95 кг та батона київського нарізного – в/с 0,5 кг", - зазначається в повідомленні прес-служби Антимонопольного комітету, повідомляє Укрінформ.
Відділення проаналізувало ситуацію щодо підвищення цін на зазначену продукцію в Києві. Встановлено, що товариство завищило кількість борошна та вартість іншої сировини на виробництво хліба українського подового та батона київського, що призвело до необгрунтованого збільшення повної собівартості та оптово-відпускної ціни на цю продукцію.
Отже, поглиблений аналіз статей витрат у розрахунковій калькуляції на згадану продукцію свідчить про необгрунтоване підвищення оптово-відпускних цін.
Про результати розгляду рекомендацій ПАТ «Київхліб» має повідомити відділення у десятиденний термін з дня отримання рекомендацій.





Схожі новини
  • АМКУ рекомендувало ТОВ «Полтавахліб» негайно відновити виробництво хліба простої рецептури
  • Антимонопольний комітет захистив інтереси здавачів молока на Хмельниччині
  • АМКУ рекомендує пекарям не піднімати ціни на хліб
  • Антимонопольний комітет проконтролює виконання рекомендацій щодо зниження цін на хліб
  • «Київхліб», піднявши ціни на хліб, порушив домовленості з КМДА – Голубченко

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.