Аграрний тиждень. Україна
» » Зернотрейдери самостійно вирішать, хто експортуватиме кукурудзу до Китаю
» » Зернотрейдери самостійно вирішать, хто експортуватиме кукурудзу до Китаю

Зернотрейдери самостійно вирішать, хто експортуватиме кукурудзу до Китаю


Україна планує у цьому році експортувати близько 14 мільйонів тонн кукурудзи. Наразі за кордон вже продано 4,7 мільйона тонн цієї культури. Що ж до експорту кукурудзи до Китаю, то вирішувати, які компанії займуться продажем вітчизняного збіжжя до КНР, будуть самі зернотрейдери. Про це сьогодні під час підсумкової річної прес-конференції повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«У найкоротший термін нам вдалося врегулювати всі фітосанітарні норми з Урядом КНР щодо отримання дозволу на постачання вітчизняної кукурудзи на китайський ринок. Нещодавно ми мали нараду з українськими зернотрейдерами і прийняли рішення, що вони самостійно між собою розподілять квоти обсягом 2 мільйони тонн та вирішать, хто буде експортувати кукурудзу на китайський ринок», − зазначив Микола Присяжнюк.
Очільник відомства також наголосив, що державна компанія не буде брати в цьому участь. Але за державою та компанією-експортером залишиться відповідальність за якість проданого за кордон збіжжя.





Схожі новини
  • Цьогоріч Україна планує експортувати 16,4 мільйона тонн кукурудзи
  • Експорт зернових зріс на 13,9%
  • Експорт української кукурудзи до кінця поточного маркетингового року може перевищити 14 мільйонів тонн
  • Українські аграрії планують експортувати понад 12 мільйонів тонн кукурудзи
  • Україна планує розпочати поставки сої та ріпаку на китайський ринок

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.