Аграрний тиждень. Україна
» » Цьогоріч Сумщина отримала 131 тис грн на придбання сільгосптехніки
» » Цьогоріч Сумщина отримала 131 тис грн на придбання сільгосптехніки

Цьогоріч Сумщина отримала 131 тис грн на придбання сільгосптехніки


З метою фінансової підтримки розвитку кооперації в Україні діє Державна цільова економічна програма розвитку сільськогосподарських кооперативів до 2015 року. Цього року в область вже надійшло 131,2 тис. грн., що спрямовуються на придбання сільськогосподарської техніки і обладнання. Про це повідомив начальник головного управління агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації Володимир Івченко, передає RegioNews-Суми.

«Держава максимально сприяє створенню нових кооперативів, які стимулюють соціально-економічний розвиток сільських територій», – наголосив посадовець.
На сьогодні в області успішно працюють 12 кооперативів: 6 багатофункціональних кооперативів з обробітку ґрунту, обслуговування водогону, виробництва столярних виробів, 5 – молочарських та 1 - з розвитку молочного скотарства.
Як повідомив Володимир Івченко, за десять місяців поточного року кооперативами області надано послуг на суму понад 140 тис. грн., закуплено майже 1,7 тис. тонн молока. Обсяг сплачених податків становить 52,9 тис. грн.
«Поряд із державною підтримкою аграрії області мають фінансову підтримку сільськогосподарської кооперації і за відповідною програмою з обласного бюджету. Зокрема, у 2013 році заплановано підтримку 17 кооперативів», - зазначив начальник управління АПР.





Схожі новини
  • Сільськогосподарських кооперативів побільшає
  • Мінімум один молочарський кооператив діятиме у кожному районі Волині
  • На сьогодні понад 21,5 тисяч селян стали членами сільгоспкооперативів
  • Микола Присяжнюк: «Розвиток сімейних ферм та кооперативів повинен стати основою ведення молочного скотарства Львівщини»
  • Виробництво молока на Дніпропетровщині зросло за рахунок збільшення продуктивності корів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.