Аграрний тиждень. Україна
» » Сільгосптоваровиробники Черкащини укладають форвардні контракти з Аграрним фондом
» » Сільгосптоваровиробники Черкащини укладають форвардні контракти з Аграрним фондом

Сільгосптоваровиробники Черкащини укладають форвардні контракти з Аграрним фондом


Як повідомляють у головному управлінні агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації, сільгосптоваровиробниками Черкащини подано 6 заявок на укладання форвардних контрактів із Аграрним фондом – на поставку зерна в кількості 9,6 тис. тонн на суму 17,1 млн. гривень. Уже підписано три такі угоди на 5,3 тис. тонн зерна, вартістю 9,7 млн. грн. та отримано аванс у сумі 4 млн. гривень.

Робота щодо укладання форвардних біржових контрактів триває та знаходиться на контролі обласної державної адміністрації.

До речі, цієї осені Аграрний фонд розпочав форвардні закупівлі зерна врожаю 2013 року за удосконаленим механізмом. Відповідно до нього, підписання форвардних контрактів розпочато у період проведення осінньо-польових робіт. Також змінено механізм розрахунку, згідно з яким виплати відбуваються за двома траншами:

- перший (авансовий) – розраховується в розмірі 50% від мінімальної інтервенційної ціни для окремої культури на поточний маркетинговий період;

- другий (остаточний) – буде розраховано на основі середньозваженої ціни фіксингу, яка складеться на організованому аграрному ринку на момент переоформлення зерна.

Як запевняють в Аграрному фонді, взяти гроші наперед під поставки зерна наступного року може кожен охочий фермер. Єдина умова: аби не було боргів перед державою.







Схожі новини
  • Аграрний фонд уклав з аграріями контракти на поставку 555 тисяч тонн зерна
  • Закінчуються строки укладання форвардних контрактів на закупівлю зерна врожаю 2013 року
  • Микола Присяжнюк: Аграрний фонд здійснюватиме форвардні закупівлі зерна за удосконаленим механізмом
  • Вдосконалено механізм проведення форвардних закупівель зерна врожаю майбутніх років
  • Вдосконалено механізм проведення форвардних закупівель зерна врожаю майбутніх років

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.