Аграрний тиждень. Україна
» » Присяжнюк: налагодження співпраці із Китаєм дасть можливість інтенсифікувати розвиток українського агросектору
» » Присяжнюк: налагодження співпраці із Китаєм дасть можливість інтенсифікувати розвиток українського агросектору

Присяжнюк: налагодження співпраці із Китаєм дасть можливість інтенсифікувати розвиток українського агросектору


Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк зазначає, що налагодження співпраці із Китаєм дасть можливість інтенсифікувати розвиток українського агросектору. На цьому він наголосив під час робочої поїздки до Китаю.
Україна зацікавлена у розвитку тісного співробітництва з Китаєм в сфері агросектору, зокрема у розширенні поставок української рослинницької продукції на китайський ринок. Також цікавим буде обмін досвідом в селекції рослин, обміну найкращими зразками насіння, а також випробування цього насіннєвого матеріалу в Україні. Також в рослинницькій галузі одним із пріоритетних напрямків є проект розвитку меліорації у східних областях та проект виробництва засобів захисту рослин та добрив в Україні.
«Україна на сьогодні має низку проектів, які пропонує впровадити спільно з Китаєм. Так, ми хотіли б співпрацювати, використовуючи досвід обох країн у розвитку проектів з насінництва, меліорації, виробництва зернових культур та низки інших», - сказав Міністр.
Також, додав Микола Присяжнюк, українська сторона ініціює обмін досвідом у питаннях розробки новітніх технологій та обладнання для переробної галузі, налагодження співпраці в розвитку селекційно-племінної роботи та обміну племінними генетичними ресурсами. Не менш перспективною є можливість розвитку широкого кола взаємовигідних проектів у сфері рибного господарства.
Крім того, під час зустрічей буде приділено увагу низці питань щодо вивчення китайського досвіду у сфері земельного законодавства.





Схожі новини
  • Меморандум – новий імпульс співробітництву України та Угорщини у сфері земельних відносин
  • Микола Присяжнюк: «Україна підписала рамкову угоду з Китайською Народною Республікою у сфері аграрного сектору»
  • Україна і Китай розробляють спільне будівництво двох заводів, - Присяжнюк
  • Микола Присяжнюк: «Україна розпочала повномасштабну співпрацю з Китайською Народною Республікою у сфері аграрного сектору»
  • Микола Присяжнюк: «Україна домовилася про тісну співпрацю з Йорданією в агросекторі»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.