Аграрний тиждень. Україна
» » Добротний результат «Добротворця»
» » Добротний результат «Добротворця»

    Добротний результат «Добротворця»


    Паралельно попиту зростає і кількість охочих інвестувати у невеликі переробні підприємства. Щоправда, коло потенційних інвесторів невелике: люди «зі сторони», котрі не працюють у харчовому секторі, бояться розпочинати таку справу через недосконале знання галузі. Але ще є ті, хто може стати базою для створення малих переробних заводів. Це самі виробники продукції – фермери.

     

    Їхня перевага - у власній сировинній базі та у знанні галузі «з середини». Саме невеликі фермерські господарства – це нині та ланка, котра може розвинути харчопереробну галузь у сегменті малих і середніх підприємств.

    Прикладом вигідного інвестування може бути молочна галузь: працюючи у молочному фермерстві, підприємець має територію для організації виробництва, молочну сировину, знає, як утворюється ціна на кінцевий продукт. Потрібно тільки завершити ланцюжок «від ферми до столу». Таке рішення має усі шанси стати для фермера успішним бізнес-проектом. Скористатися шансом і вийти на ринок молока вирішили фермери з сільськогосподарського виробничого кооперативу «Добротворець». Він об’єднує кілька господарств, які утримують корів і, відповідно, можуть бути постачальниками сировини для молокозаводу.

    Ідея - створити переробне підприємство - виникла у господарників не сьогодні й не спонтанно. Багато років вона, так би мовити, «витала у повітрі». Були натхнення, знання, бажання, та на її реалізацію не було грошей. Ситуація змінилася тоді, коли «Добротворець» звернувся до проекту «Агро-Львів». Для останнього переробка молочної продукції – важлива складова роботи. Адже проект завжди готовий підтримувати перспективних і фахових підприємців у молочному напрямі.

    Відтак СВК «Добротворець» отримав від проекту «Агро-Львів» кілька грантів (116 048,32 грн.), які покрили 40% вартості обладнання для переробного заводу. Отже, СВК купив фреоновий компресор для виробництва лід-води, котра охолоджує молоко, резервуар-термос на 1000 л, балансний резервуар на 100 л, пастеризаційну охолоджувальну установку ОКЛ-3, візок сирний, насоси, крани, компресори, а також монтажний матеріал. Завдяки гранту здешевили вартість робіт з монтажу технологічних та електричних комунікацій, пусконалагоджувальних робот у цеху для переробки молока, переобладнали сирний прес.

    До речі, маючи професійні знання і досвід у молочному скотарстві, керівництво «Добротворця» розпочало створення молокозаводу не з купівлі обладнання, а з пошуків своєї ніші. Дослідивши ринок і виявивши потреби споживачів, «добротворці» вирішили закцентувати на натуральності та високій якості продукції, тобто на тому, що має попит у людей. Купуючи таку продукцію, споживачі можуть бути впевненими, що недарма витратили гроші. Від цього й відштовхувалися фахівці СВК при виборі обладнання для майбутнього заводу.

    В «Добротворці» зазначають, що перш за все потрібно було обрати маловитратне обладнання, щоб при максимально високій якості собівартість була мінімальною. Тож зупинили всій вибір на українських і російських пастеризаторах. Тепер собівартість виробництва пастеризованого молока є суттєво нижчою порівняно зі схожими установками. Пастеризатори здатні за годину переробити 3 тонни молока, при цьому отримане молоко кардинально відрізняється від магазинного як за якістю, так і за зовнішнім виглядом. Окрім цього, обладнання вимагає якісної сировини – з абияким молоком установки не працюватимуть.

    Сьогодні працівники СВК «Добротворець» зізнаються: результатом своєї роботи вони завдячують проекту «Агро-Львів». Звісно, їхній особистий досвід і бажання – першочергові речі, без яких нічого б не вийшло, та все ж стимулом, поштовхом до роботи і навіть шансом щось зробити став «Агро-Львів». Без допомоги та підтримки його фахівців було б складно, а то й неможливо наважитися на новий крок у своєму бізнесі, а без грантової підтримки – втілити у життя актуальну та своєчасну ідею.

     





    Схожі новини
  • Візитери з Франції
  • Стурбовані молоком
  • Ветспеціалісти Митного союзу проінспектують 29 українських підприємств
  • „АГРО-2012” запрошує
  • МінАП визначив перелік і ціни на сільгосптехніку

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Добротний результат «Добротворця»


Паралельно попиту зростає і кількість охочих інвестувати у невеликі переробні підприємства. Щоправда, коло потенційних інвесторів невелике: люди «зі сторони», котрі не працюють у харчовому секторі, бояться розпочинати таку справу через недосконале знання галузі. Але ще є ті, хто може стати базою для створення малих переробних заводів. Це самі виробники продукції – фермери.

 

Їхня перевага - у власній сировинній базі та у знанні галузі «з середини». Саме невеликі фермерські господарства – це нині та ланка, котра може розвинути харчопереробну галузь у сегменті малих і середніх підприємств.

Прикладом вигідного інвестування може бути молочна галузь: працюючи у молочному фермерстві, підприємець має територію для організації виробництва, молочну сировину, знає, як утворюється ціна на кінцевий продукт. Потрібно тільки завершити ланцюжок «від ферми до столу». Таке рішення має усі шанси стати для фермера успішним бізнес-проектом. Скористатися шансом і вийти на ринок молока вирішили фермери з сільськогосподарського виробничого кооперативу «Добротворець». Він об’єднує кілька господарств, які утримують корів і, відповідно, можуть бути постачальниками сировини для молокозаводу.

Ідея - створити переробне підприємство - виникла у господарників не сьогодні й не спонтанно. Багато років вона, так би мовити, «витала у повітрі». Були натхнення, знання, бажання, та на її реалізацію не було грошей. Ситуація змінилася тоді, коли «Добротворець» звернувся до проекту «Агро-Львів». Для останнього переробка молочної продукції – важлива складова роботи. Адже проект завжди готовий підтримувати перспективних і фахових підприємців у молочному напрямі.

Відтак СВК «Добротворець» отримав від проекту «Агро-Львів» кілька грантів (116 048,32 грн.), які покрили 40% вартості обладнання для переробного заводу. Отже, СВК купив фреоновий компресор для виробництва лід-води, котра охолоджує молоко, резервуар-термос на 1000 л, балансний резервуар на 100 л, пастеризаційну охолоджувальну установку ОКЛ-3, візок сирний, насоси, крани, компресори, а також монтажний матеріал. Завдяки гранту здешевили вартість робіт з монтажу технологічних та електричних комунікацій, пусконалагоджувальних робот у цеху для переробки молока, переобладнали сирний прес.

До речі, маючи професійні знання і досвід у молочному скотарстві, керівництво «Добротворця» розпочало створення молокозаводу не з купівлі обладнання, а з пошуків своєї ніші. Дослідивши ринок і виявивши потреби споживачів, «добротворці» вирішили закцентувати на натуральності та високій якості продукції, тобто на тому, що має попит у людей. Купуючи таку продукцію, споживачі можуть бути впевненими, що недарма витратили гроші. Від цього й відштовхувалися фахівці СВК при виборі обладнання для майбутнього заводу.

В «Добротворці» зазначають, що перш за все потрібно було обрати маловитратне обладнання, щоб при максимально високій якості собівартість була мінімальною. Тож зупинили всій вибір на українських і російських пастеризаторах. Тепер собівартість виробництва пастеризованого молока є суттєво нижчою порівняно зі схожими установками. Пастеризатори здатні за годину переробити 3 тонни молока, при цьому отримане молоко кардинально відрізняється від магазинного як за якістю, так і за зовнішнім виглядом. Окрім цього, обладнання вимагає якісної сировини – з абияким молоком установки не працюватимуть.

Сьогодні працівники СВК «Добротворець» зізнаються: результатом своєї роботи вони завдячують проекту «Агро-Львів». Звісно, їхній особистий досвід і бажання – першочергові речі, без яких нічого б не вийшло, та все ж стимулом, поштовхом до роботи і навіть шансом щось зробити став «Агро-Львів». Без допомоги та підтримки його фахівців було б складно, а то й неможливо наважитися на новий крок у своєму бізнесі, а без грантової підтримки – втілити у життя актуальну та своєчасну ідею.

 





Схожі новини
  • Візитери з Франції
  • Стурбовані молоком
  • Ветспеціалісти Митного союзу проінспектують 29 українських підприємств
  • „АГРО-2012” запрошує
  • МінАП визначив перелік і ціни на сільгосптехніку

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.