Аграрний тиждень. Україна
» » ІРЛАНДСЬКІ СВИНІ З УКРАЇНСЬКОЮ ПРОПИСКОЮ
» » ІРЛАНДСЬКІ СВИНІ З УКРАЇНСЬКОЮ ПРОПИСКОЮ

    ІРЛАНДСЬКІ СВИНІ З УКРАЇНСЬКОЮ ПРОПИСКОЮ



    Вже півроку ІП «ЛІГА» виробляє тапродає натериторії України високопродуктивне поголів’я свиней, елітну спермопродукцію кнурів знайвищими селекційними індексами від ірландської генетичної компанії Hermitage Genetics . Завдяки такій співпраці українські підприємства отримують доступ довисокопродуктивної генетики звисоким статусом здоров’я.

     

     

    Будівництво свинокомплексу почалося в серпні 2010 року, а перших свинок французької селекції компанії ATN завезли в 2011 році. Три роки на свинокомплексі працювали з цією генетикою, але у 2014-му розпочали будівництво ферми-нуклеус і завезли генетику компанії Hermitage Genetics.

    «На даному свинокомплексі технологічна лінія вирощування включала розведення і вирощування ремонтного молодняка, - розповідає директор ІП «Ліга» Костянтин Чумаченко - Але ми не отримали очікуваних результатів і нас не задовольняла якість ремонтного молодняка, який вирощували для поповнення стада і збереження його продуктивності. Після проведення аналізу було прийняте рішення збудувати окрему ферму, яка займатиметься лише вирощуванням високоякісних ремонтних свинок».

    Весною 2014 року було завезено 600 чистопородних свинок компанії

    Hermitage Genetics з Ірландії – 300 GP/GGP свиноматок породи Ландрас, 300 GP/GGP свиноматок породи Велика Біла та 100 Ф1.

    Впродовж літа здійснили дві поставки тварин (материнської та батьківської ліній) на нове сучасне підприємство-нуклеус в смт Компаніївка Кіровоградської області. У травні 2015 року ІП «Ліга» набула статусу офіційного виробничого партнера Hermitage Genetics в Україні (www.hermitagegenetics.com.ua).

    Наразі 700 чистопородних тварин GGP/GP статусу знаходяться на фермі-нуклеус закритого типу. Стадо складається зматеринських ліній порід Велика Біла таЛандрас високого статусу здоров’я, які виробляють свинокGP тависокопродуктивну батьківську гібридну свинкуF1 для потреби комплексу інапродаж. Цепоголів’я супроводжується генетичною підтримкою компанії Hermitage Genetics попрограмі розведення свиней взакритому стаді Hermitage BreedDirect BLUP.

    З червня 2015 року вводиться ремонт з нуклеусної ферми (до 200 голів щомісяця) на товарну ферму. «На свинокомплексі ми вводимо нове поголів’я і маємо гарні результати, адже поросята компанії Hermitage доволі міцні, з хорошими приростами і хорошою віддачею, - зазначає головний технолог ІП «Ліга» Андрій Ярошенко. – Ми маємо 13,5 поросят живонароджених при опоросі, вагою 1,5 кілограми. На відлучення, а це 26-28 день, маємо 12 поросят. Ставимо планку – на свиноматку 100 кг ваги гнізда при відлученні. Останні місяці по нуклеусу ми маємо показник 95 кілограмів».

    Показники по нуклеусу за результатами 2015 року

    Кількість свиноматок

    2500 голів

    Реалізовано

    64 000 свиней

    Кількість опоросів свиноматки за рік

    2,36

    Живонароджених поросят/свиноматка за рік

    31,7

    Кількість поросят/свиноматки за рік, що йдуть на забій

    28,2

    Загибель поросят до відлучення

    9%

    Загибель поросят на дорощуванні

    1,6%

    Маса тварин при переведенні на відгодівлю у 77 днів

    29 кг

    Маса реалізації у 170 днів (у середньому по фермі)

    105-110 кг

     

    Унікальність ферми

    Особливість полягає насамперед в сучасному плануванні самої будівлі. Якщо свиноферма має центральну галерею і 8 окремих будівель, то ферма-нуклеус має одне приміщення у вигляді букви Н з одним контрольованим входом.

    Ферма збудована за канадською технологією, яка передбачає утримання гною з ферми протягом року під приміщенням. «В 3-метрових ваннах органіка знаходиться рік, де проходять всі потрібні біопроцеси і ферментація відходів. А вже після цього викачуємо і вносимо на поля», - розповідає Андрій Ярошенко.

    Також на території ферми-нуклеус знаходиться станція штучного запліднення з можливістю утримання там 60 кнурів. Тут отримують спермодози, які, за словами Андрія Миколайовича, наразі використовують для запліднення свинок і свиноматок на нуклеусі і для продажу іншим господарствам.

    Станція штучного запліднення має високоякісне обладнання для проведення аналізу сперми і спермодоз. «Коли комплектували лабораторію, закупили апарат, який за 30 секунд робить повний аналіз заданого зразка сперми. Таких апаратів в Україні всього 4, але інші використовуються в репродуктивній медицині», - розповідає головний технолог підприємства.

    «Щоб позиціонувати себе як підприємство-нуклеус і виробляти спермодози і працювати в єдиній системі Hermitage BreedDirect BLUP, ми поставили високу планку і обладнали лабораторію сучасним обладнанням, - зазначає Костянтин Чумаченко. – Завдяки цьому ми гарантуємо якість спермодоз тварин, вирощених на нашому підприємстві».

    Ще однією особливістю ІП «Ліга» є те, що на фермі-нуклеус використовують тварин різних ліній. Породи Ландрас та Велика Біла відносяться до порід материнських ліній, а до термінальних ліній належать кнури порід Хайрок, П'єтрен, Максгро. Селекція кількох різних термінальних ліній дозволяє задовольняти потреби більшості клієнтів ІП «Ліга». «Ми маємо породи, які швидко набирають вагу, чисто м’ясного напрямку і лінію з найвищими якісними показниками м’яса. Тож під кожний запит клієнта ми можемо поставити свинину, яку він потребує», - зазначає Костянтин Миколайович.

     

    Показники по нуклеусу за результатами першого опоросу (2015 рік)

    ·14 живонароджених поросят масою 1,47 кг на свиноматку породи Велика Біла

    ·12,8 живонароджених поросят масою 1,49 кг на свиноматку породи Ландрас

    ·14 живонароджених поросят масою 1,5 кг на свиноматку F1

    ·9% – загибель поросят до відлучення

    ·більше 11,7 відлучених поросят на свиноматку за опорос

    ·34-36 кг – маса тварин під час переведення на відгодівлю у 77 днів

    ·91,4% заплідненості свиноматок

    Витяг зі звіту генетика компанії Hermitage Genetics

    10

    Середнє число опоросів за тиждень

     

    30,3

    11

    ЖР від свиноматок

     

    13.5

    12

    ЖР від свиноматок ВБ

     

    14

     

    ЖР від свиноматок ЛА

     

    12,8

     

    ЖР від свиноматок F1

     

    14

    13

    Збереження в секції опоросу, %

     

    91

    14

    Відлучено на станок опоросу (сер. по фермі)

     

    15

    Маса відлучення, кг/голову

     

    7-7,5

    16

    Маса переведення на відгодівлю, кг/голову

     

    34-36

    17

    Вік і вага здачі на реалізацію (ремонтні свинки)

     

    106 кг = 160 днів

     

    Годівля

    ІП «Ліга» має власний комбікормовий завод. За словами Андрія Ярошенка, корми для тварин на 97% складаються із зернових і білкової сировини – шрот (соняшниковий і соєвий), частка прекміксів - 3-4%. Жодних стимуляторів росту чи антибіотиків.

    «Для виготовлення власних кормів ми взяли стандартні рецептури, які нам запропонувала компанія-кормовик, і вже на практиці їх стандартні продукти підкоригували під свою ферму, - розповідає Андрій Ярошенко. - Для кожної генетичної лінії тварин є свої нюанси в годівлі. Як правило, кожна кормова компанія направлена лише на свої продукти. Ми ж маємо свої напрацювання, і коли нам пропонують щось нове, просимо розробити стратегічну лінію саме під нашу ферму. Від компанії отримуємо чіткі вказівки і проводимо дослід. Якщо маємо результати кращі, ніж мали до цього, то продовжуємо співпрацю».

    Мабуть, завдяки такому вибірковому підходу до годівлі та підбору компанії-кормовика, на свинокомплексі ІП «Ліга» мають на відгодівлі прирости на рівні 1 кг, а по нуклеусу вік переводу з дорощування у групу відгодівлі становить 77 днів при середній вазі 36 кілограмів.

     

    Біобезпека

    Система біобезпеки розроблена і запроваджена ще з початку роботи свинокомплексу. Територія підприємства закрита, працює на два входи, де працівники перевдягаються і приймають душ. Додатковими заходами біобезпеки, при реєстрації в Україні випадків АЧС, стали винесення за територію свинокомплексу на 200 метрів перевантажувальної рампи та введено додаткове оброблення дезінфекційними розчинами транспорту, який заїжджає на територію. Також співробітники підприємства підписують відмову про утримання свиней у власних господарствах.

    На фермі-нуклеус діють ще жорсткіші норми, а територія огороджена подвійним периметром.

    Перспективи

    Сьогодні потужності товарної ферми і ферми-нуклеус ІП «Ліга» повністю заповнені і збільшувати поголів’я в наявних приміщеннях не дозволяють технологічні показники. За 6 місяців з ферми-нуклеус продано майже 1000 ремонтних свинок Ф1, ЛА та ВБ. З лютого 2016 року розпочинається продаж кнурів порід Ландрас та Велика Біла материнської селекції.

    До речі, в господарствах, які першими купили племінних тварин з ферми-нуклеус ІП «Ліга», нині вже - період опоросів.

    За словами Костянтина Чумаченка, в перспективі планується розширення, але для втілення задуманого потрібно будувати додаткові приміщення.

    Говорячи загалом про український бізнес в 2016 році, Костянтин Миколайович передбачає, що на нього впливатимуть взаємовідносини між Україною, Європою, Росією і США. «Щодо свинарства, то в 2015 році поголів’я скоротилося на 3,6-4%, як і кількість споживання населенням свинини. У 2012 році показник споживання становив 480-520 тис. тонн, торік - 230-240 тисяч за рік, - аналізує ситуацію Костянтин Чумаченко. - Якщо в загальному балансі м’яса в 2012 році птиця становила 30%, а свинина - 36%, то в 2015 році – птиця - 71%, свинина - 21%. До того ж потрібно враховувати входження України до зони вільної торгівлі, де в низці країн спостерігається перевиробництво свинини. Ці всі фактори свідчать, що 2016 рік буде непростим».

    Світлана СОЛОВЕЙ

     

     

    Портрет компанії

    Назва: Іноземне підприємство «Ліга»

    Рік заснування: 2010

    Діяльність: продаж товарних свиней і високопродуктивної генетики звисоким статусом здоров’я

    Структура: свинокомплекс - 2500 свиноматок, ферма- нуклеус – 700 свиноматок

    Рентабельність у 2015 році: 33%

    Працюючих: близько 100 співробітників

     

     

    Представник компанії Hermitage Genetics в Україні:
    Геннадій Чернецький

    +380503532227
    hermitage-ukraine@ukr.net
    office.hermitage.ukraine@gmail.com
    www.hermitagegenetics.com.ua





    Схожі новини
  • Ефективність конверсії корму - високонаслідувана генетична ознака (30%)
  • «Агропрайм Холдинг» поповнює генетичну базу
  • Hermitage Genetics в Украине
  • Генетична лінія Нermitage Genetics – «Глобине»
  • МАСТЕРСТВО СЕЛЕКЦИИ - В НАШИХ ГЕНАХ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

ІРЛАНДСЬКІ СВИНІ З УКРАЇНСЬКОЮ ПРОПИСКОЮ



Вже півроку ІП «ЛІГА» виробляє тапродає натериторії України високопродуктивне поголів’я свиней, елітну спермопродукцію кнурів знайвищими селекційними індексами від ірландської генетичної компанії Hermitage Genetics . Завдяки такій співпраці українські підприємства отримують доступ довисокопродуктивної генетики звисоким статусом здоров’я.

 

 

Будівництво свинокомплексу почалося в серпні 2010 року, а перших свинок французької селекції компанії ATN завезли в 2011 році. Три роки на свинокомплексі працювали з цією генетикою, але у 2014-му розпочали будівництво ферми-нуклеус і завезли генетику компанії Hermitage Genetics.

«На даному свинокомплексі технологічна лінія вирощування включала розведення і вирощування ремонтного молодняка, - розповідає директор ІП «Ліга» Костянтин Чумаченко - Але ми не отримали очікуваних результатів і нас не задовольняла якість ремонтного молодняка, який вирощували для поповнення стада і збереження його продуктивності. Після проведення аналізу було прийняте рішення збудувати окрему ферму, яка займатиметься лише вирощуванням високоякісних ремонтних свинок».

Весною 2014 року було завезено 600 чистопородних свинок компанії

Hermitage Genetics з Ірландії – 300 GP/GGP свиноматок породи Ландрас, 300 GP/GGP свиноматок породи Велика Біла та 100 Ф1.

Впродовж літа здійснили дві поставки тварин (материнської та батьківської ліній) на нове сучасне підприємство-нуклеус в смт Компаніївка Кіровоградської області. У травні 2015 року ІП «Ліга» набула статусу офіційного виробничого партнера Hermitage Genetics в Україні (www.hermitagegenetics.com.ua).

Наразі 700 чистопородних тварин GGP/GP статусу знаходяться на фермі-нуклеус закритого типу. Стадо складається зматеринських ліній порід Велика Біла таЛандрас високого статусу здоров’я, які виробляють свинокGP тависокопродуктивну батьківську гібридну свинкуF1 для потреби комплексу інапродаж. Цепоголів’я супроводжується генетичною підтримкою компанії Hermitage Genetics попрограмі розведення свиней взакритому стаді Hermitage BreedDirect BLUP.

З червня 2015 року вводиться ремонт з нуклеусної ферми (до 200 голів щомісяця) на товарну ферму. «На свинокомплексі ми вводимо нове поголів’я і маємо гарні результати, адже поросята компанії Hermitage доволі міцні, з хорошими приростами і хорошою віддачею, - зазначає головний технолог ІП «Ліга» Андрій Ярошенко. – Ми маємо 13,5 поросят живонароджених при опоросі, вагою 1,5 кілограми. На відлучення, а це 26-28 день, маємо 12 поросят. Ставимо планку – на свиноматку 100 кг ваги гнізда при відлученні. Останні місяці по нуклеусу ми маємо показник 95 кілограмів».

Показники по нуклеусу за результатами 2015 року

Кількість свиноматок

2500 голів

Реалізовано

64 000 свиней

Кількість опоросів свиноматки за рік

2,36

Живонароджених поросят/свиноматка за рік

31,7

Кількість поросят/свиноматки за рік, що йдуть на забій

28,2

Загибель поросят до відлучення

9%

Загибель поросят на дорощуванні

1,6%

Маса тварин при переведенні на відгодівлю у 77 днів

29 кг

Маса реалізації у 170 днів (у середньому по фермі)

105-110 кг

 

Унікальність ферми

Особливість полягає насамперед в сучасному плануванні самої будівлі. Якщо свиноферма має центральну галерею і 8 окремих будівель, то ферма-нуклеус має одне приміщення у вигляді букви Н з одним контрольованим входом.

Ферма збудована за канадською технологією, яка передбачає утримання гною з ферми протягом року під приміщенням. «В 3-метрових ваннах органіка знаходиться рік, де проходять всі потрібні біопроцеси і ферментація відходів. А вже після цього викачуємо і вносимо на поля», - розповідає Андрій Ярошенко.

Також на території ферми-нуклеус знаходиться станція штучного запліднення з можливістю утримання там 60 кнурів. Тут отримують спермодози, які, за словами Андрія Миколайовича, наразі використовують для запліднення свинок і свиноматок на нуклеусі і для продажу іншим господарствам.

Станція штучного запліднення має високоякісне обладнання для проведення аналізу сперми і спермодоз. «Коли комплектували лабораторію, закупили апарат, який за 30 секунд робить повний аналіз заданого зразка сперми. Таких апаратів в Україні всього 4, але інші використовуються в репродуктивній медицині», - розповідає головний технолог підприємства.

«Щоб позиціонувати себе як підприємство-нуклеус і виробляти спермодози і працювати в єдиній системі Hermitage BreedDirect BLUP, ми поставили високу планку і обладнали лабораторію сучасним обладнанням, - зазначає Костянтин Чумаченко. – Завдяки цьому ми гарантуємо якість спермодоз тварин, вирощених на нашому підприємстві».

Ще однією особливістю ІП «Ліга» є те, що на фермі-нуклеус використовують тварин різних ліній. Породи Ландрас та Велика Біла відносяться до порід материнських ліній, а до термінальних ліній належать кнури порід Хайрок, П'єтрен, Максгро. Селекція кількох різних термінальних ліній дозволяє задовольняти потреби більшості клієнтів ІП «Ліга». «Ми маємо породи, які швидко набирають вагу, чисто м’ясного напрямку і лінію з найвищими якісними показниками м’яса. Тож під кожний запит клієнта ми можемо поставити свинину, яку він потребує», - зазначає Костянтин Миколайович.

 

Показники по нуклеусу за результатами першого опоросу (2015 рік)

·14 живонароджених поросят масою 1,47 кг на свиноматку породи Велика Біла

·12,8 живонароджених поросят масою 1,49 кг на свиноматку породи Ландрас

·14 живонароджених поросят масою 1,5 кг на свиноматку F1

·9% – загибель поросят до відлучення

·більше 11,7 відлучених поросят на свиноматку за опорос

·34-36 кг – маса тварин під час переведення на відгодівлю у 77 днів

·91,4% заплідненості свиноматок

Витяг зі звіту генетика компанії Hermitage Genetics

10

Середнє число опоросів за тиждень

 

30,3

11

ЖР від свиноматок

 

13.5

12

ЖР від свиноматок ВБ

 

14

 

ЖР від свиноматок ЛА

 

12,8

 

ЖР від свиноматок F1

 

14

13

Збереження в секції опоросу, %

 

91

14

Відлучено на станок опоросу (сер. по фермі)

 

15

Маса відлучення, кг/голову

 

7-7,5

16

Маса переведення на відгодівлю, кг/голову

 

34-36

17

Вік і вага здачі на реалізацію (ремонтні свинки)

 

106 кг = 160 днів

 

Годівля

ІП «Ліга» має власний комбікормовий завод. За словами Андрія Ярошенка, корми для тварин на 97% складаються із зернових і білкової сировини – шрот (соняшниковий і соєвий), частка прекміксів - 3-4%. Жодних стимуляторів росту чи антибіотиків.

«Для виготовлення власних кормів ми взяли стандартні рецептури, які нам запропонувала компанія-кормовик, і вже на практиці їх стандартні продукти підкоригували під свою ферму, - розповідає Андрій Ярошенко. - Для кожної генетичної лінії тварин є свої нюанси в годівлі. Як правило, кожна кормова компанія направлена лише на свої продукти. Ми ж маємо свої напрацювання, і коли нам пропонують щось нове, просимо розробити стратегічну лінію саме під нашу ферму. Від компанії отримуємо чіткі вказівки і проводимо дослід. Якщо маємо результати кращі, ніж мали до цього, то продовжуємо співпрацю».

Мабуть, завдяки такому вибірковому підходу до годівлі та підбору компанії-кормовика, на свинокомплексі ІП «Ліга» мають на відгодівлі прирости на рівні 1 кг, а по нуклеусу вік переводу з дорощування у групу відгодівлі становить 77 днів при середній вазі 36 кілограмів.

 

Біобезпека

Система біобезпеки розроблена і запроваджена ще з початку роботи свинокомплексу. Територія підприємства закрита, працює на два входи, де працівники перевдягаються і приймають душ. Додатковими заходами біобезпеки, при реєстрації в Україні випадків АЧС, стали винесення за територію свинокомплексу на 200 метрів перевантажувальної рампи та введено додаткове оброблення дезінфекційними розчинами транспорту, який заїжджає на територію. Також співробітники підприємства підписують відмову про утримання свиней у власних господарствах.

На фермі-нуклеус діють ще жорсткіші норми, а територія огороджена подвійним периметром.

Перспективи

Сьогодні потужності товарної ферми і ферми-нуклеус ІП «Ліга» повністю заповнені і збільшувати поголів’я в наявних приміщеннях не дозволяють технологічні показники. За 6 місяців з ферми-нуклеус продано майже 1000 ремонтних свинок Ф1, ЛА та ВБ. З лютого 2016 року розпочинається продаж кнурів порід Ландрас та Велика Біла материнської селекції.

До речі, в господарствах, які першими купили племінних тварин з ферми-нуклеус ІП «Ліга», нині вже - період опоросів.

За словами Костянтина Чумаченка, в перспективі планується розширення, але для втілення задуманого потрібно будувати додаткові приміщення.

Говорячи загалом про український бізнес в 2016 році, Костянтин Миколайович передбачає, що на нього впливатимуть взаємовідносини між Україною, Європою, Росією і США. «Щодо свинарства, то в 2015 році поголів’я скоротилося на 3,6-4%, як і кількість споживання населенням свинини. У 2012 році показник споживання становив 480-520 тис. тонн, торік - 230-240 тисяч за рік, - аналізує ситуацію Костянтин Чумаченко. - Якщо в загальному балансі м’яса в 2012 році птиця становила 30%, а свинина - 36%, то в 2015 році – птиця - 71%, свинина - 21%. До того ж потрібно враховувати входження України до зони вільної торгівлі, де в низці країн спостерігається перевиробництво свинини. Ці всі фактори свідчать, що 2016 рік буде непростим».

Світлана СОЛОВЕЙ

 

 

Портрет компанії

Назва: Іноземне підприємство «Ліга»

Рік заснування: 2010

Діяльність: продаж товарних свиней і високопродуктивної генетики звисоким статусом здоров’я

Структура: свинокомплекс - 2500 свиноматок, ферма- нуклеус – 700 свиноматок

Рентабельність у 2015 році: 33%

Працюючих: близько 100 співробітників

 

 

Представник компанії Hermitage Genetics в Україні:
Геннадій Чернецький

+380503532227
hermitage-ukraine@ukr.net
office.hermitage.ukraine@gmail.com
www.hermitagegenetics.com.ua





Схожі новини
  • Ефективність конверсії корму - високонаслідувана генетична ознака (30%)
  • «Агропрайм Холдинг» поповнює генетичну базу
  • Hermitage Genetics в Украине
  • Генетична лінія Нermitage Genetics – «Глобине»
  • МАСТЕРСТВО СЕЛЕКЦИИ - В НАШИХ ГЕНАХ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.