Аграрний тиждень. Україна
» Україна вже продала понад 20 мільйонів тонн зерна
» Україна вже продала понад 20 мільйонів тонн зерна

Україна вже продала понад 20 мільйонів тонн зерна


Україна вже експортувала понад 20 мільйонів тонн зерна. Це рекордний обсяг продажу. Загалом, за прогнозами профільної асоціації, обсяг експорту зернових цього року становитиме понад 33 мільйони тонн.
Українські аграрії очікують на ще більші прибутки, у зв'язку з обмеженнями на продаж, які з наступного місяця запроваджує Росія.
Обнадійливі плани у аграріїв і щодо продажу надлишків кукурудзи. Вони розраховують експортувати весь обсяг вирощеного — 18 мільйонів тонн. Адже для внутрішнього споживання буде достатньо ще торішніх запасів.
У довгострокових планах — експорт не лише зернових культур, а й продуктів переробки. Приміром, у США половина врожаю кукурудзи йде на виробництво біоетанолу. Цього тижня українські зерновики збираються на конгрес у США, де сподіваються підписати угоду про співробітництво, зокрема у сфері виробництва біоетанолу.





Схожі новини
  • УАК прогнозує врожай-2014 у більш як 60 млн.тонн
  • У поточному МР експорт зернових становитиме 24,4 мільйона тонн
  • Експорт української кукурудзи до кінця поточного маркетингового року може перевищити 14 мільйонів тонн
  • Україна вже експортувала 16,9 млн тонн зерна
  • Українські аграрії планують експортувати понад 12 мільйонів тонн кукурудзи

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.