Аграрний тиждень. Україна
» » Фальшстарт чи крок до рейдерства?
» » Фальшстарт чи крок до рейдерства?

    Фальшстарт чи крок до рейдерства?


    На початку поточного року державне підприємство дослідне господарство «Асканійське» АДСДС ІЗЗ НААН стало об’єктом недоброзичливої уваги з боку народних депутатів України в Херсонській області Сергія Хланя і Андрія Гордєєва. На адреси Інституту зрошуваного землеробства, Національної академії аграрних наук України, правоохоронних органів почали надходити запити від згаданих депутатів стосовно перевірки діяльності ДП ДГ «Асканійське» та причетності його керівника Віри Найдьонової до розтрати бюджетних коштів та неефективного використання державного майна.

     

    Отримані з різних інстанцій відповіді нардепів не задовольнили, адже «Асканійське» нині - зразок ефективного ведення сільськогосподарського виробництва і наукових досліджень, належного використання державного майна і вдалого поєднання потужного агропідприємства і соціально розвинутого села.

     

    Хто є хто?

    Заради істини варто нагадати про успіхи цього підприємства.

    Найдьонова Віра Опанасівна є директором ДП ДГ «Асканійське», яке входить до мережі НААН України. Це підприємство зі 100% часткою держави. Щонайменше останні 10 років «Асканійське» є одним із найкращих господарств Національної академії аграрних наук, найпотужнішим і передовим аграрним суб’єктом Херсонщини та півдня України.

    «Асканійське» - багатопрофільне господарство з площею землекористування майже 8500 гектарів. Основне виробництво підприємства - вирощування зернових, технічних та кормових культур. Спеціалізується господарство на виробництві елітного та оригінального насіння сільгоспкультур. Щороку тут виробляється близько 4000 т високоякісного насіння. Діють три племінні заводи з розведення та реалізації овець асканійської тонкорунної породи, великої рогатої худоби південної м’ясної породи та чорно-рябої молочної породи. Функціонує потужна переробна галузь з виробництва борошна, м’яса, молочної продукції, круп, хлібобулочних та макаронних виробів тощо.

    Щороку «Асканійське» покращує свої виробничі показники. Торік врожайність озимої пшениці по господарству становила 49,5 ц/га, пшениці на зрошені - 68,5 ц/га, загальний вал виробництва зернових і технічних культур перевищив 20 тис. тонн. Досягнуто рекордних показників у тваринництві. Надій на корову сягнув 7624 кг/голову, загальний вал молока вищої якості - 4193 т, добовий приріст м’ясного поголів’я ВРХ - 1200 г/добу.

    У 2014-му підприємство отримало 5927 тис. грн чистого прибутку, сплатило 8572000,00 грн податків і зборів, у перерахунку на площу землекористування це 1024 грн з кожного гектару сільгоспугідь.

    Цього року врожайність озимої пшениці по господарству становить 51,7 ц/га, пшениці на зрошені - понад 70 ц/га, загальний вал виробництва ранніх зернових і технічних культур перевищує 12 тис. т, у задовільному стані знаходяться посіви пізніх зернових і технічних культур, за попередніми підрахунками в порівняні з минулим роком врожайність сої, соняшнику і кукурудзи буде на 10-15% вищою.

    Стабільно покращуються показники в тваринництві – надій на корову, загальний вал молока вищої якості, добовий приріст м’ясного поголів’я ВРХ показують позитивну динаміку в порівняні з минулорічною.

    ДП ДГ «Асканійське» є одним із найдисциплінованіших платників податків району і області.

    Лише за останні три роки підприємство сплатило більше 25 млн грн податків і зборів. Кожного року ДП ДГ «Асканійське» перевиконує свої виробничі та фінансові плани. Завдяки вмілому і правильному керівництву підприємством В. О. Найдьоновою господарство є зразковим за всіма показниками. Починаючи з 2008 року, підприємство щороку стає переможцем і медалістом міжнародних виставок «Агро» за високі виробничі показники і значний внесок у розвиток аграрної галузі держави. Кожного року ДП ДГ «Асканійське» за високі досягнення нагороджується дипломами, грамотами, подяками профільного міністерства, НААН і органами влади на місцях.

    На високому рівні й наукова галузь господарства. Працюючи довгі роки у тісній співпраці з Асканійською дослідною станцією, господарство перетворилося на потужний полігон випробування завершених наукових розробок і впровадження нових технологій ведення аграрного виробництва.

    Щороку в господарстві закладається близько 400 га наукових і демонстраційних полігонів, на яких проводиться випробування понад 500 сортів і гібридів агрокультур. Закладаються різноманітні схеми обробки ґрунту, посіву, внесення добрив та засобів захисту рослин. На базі трьох племінних заводів проводяться випробування різноманітних технологій утримання і годування тварин, ведуться дослідження поширених захворювань, розробляються нові методики лікування цих захворювань.

    Весь процес наукових дослідів супроводжується кваліфікованим персоналом, а це 4 кандидати с.-г. наук, 11 аспірантів і 17 наукових співробітників. У 2013 році відкрито сучасну лабораторію агротехнологій, у складі якої працює лабораторія сертифікації якості зерна і насіння та лабораторія фітопатологій. Лабораторії повністю оснащенні сучасним обладнанням і забезпечені кваліфікованим персоналом, завдяки чому господарство проводить детальні аналізи ґрунту, зерна, насіння, рослин, добрив, води, кормів тощо.

    Науковий супровід виробничого процесу забезпечує раціональне і правильне використання сільськогосподарських земель господарства, а науково обґрунтовані сівозміни, постійні заходи по збереженню ґрунтів - зразкове ведення агропромислового виробництва. Як результат, ДП ДГ «Асканійське» - єдине в Херсонській області господарство, яке за останні 10 років підвищило рівень гумусу на всіх площах землекористування.

    Крім високих виробничих і фінансових показників, гордістю господарства є розвинена соціальна і культурна сфера. В селі Тавричанка, де розташоване підприємство, зусиллями трудового колективу ДП ДГ «Асканійське» збудовано сучасний футбольний стадіон, тенісний корт і поле для міні-футболу зі штучним покриттям, боксерський і тренажерний зали, реабілітаційний центр із залом лікувальної фізичної культури та фітнесу.

    Проведено капітальний ремонт будинку культури, школи та дошкільного закладу. Для місцевого фельдшерсько-акушерського пункту придбано медичне і лабораторне обладнання, повністю облаштовано новим сучасним обладнанням стоматологічний кабінет. За рахунок господарства в селі постійно діють безкоштовні спортивні гуртки з футболу, тенісу, боксу, важкої атлетики, фітнесу і волейболу. Працює близько десяти гуртків художньої самодіяльності для людей різних вікових категорій.

    Всі витрати по утриманню фахівців цих гуртків і забезпеченню їх вихованців формою, інвентарем і костюмами повністю покладаються на ДП ДГ «Асканійське». Благоустрій села Тавричанка також проводиться за кошти підприємства і сьогодні, без перебільшення, село Тавричанка є зразковим у районі, області та державі.

    У нинішні скрутні часи «Асканійське» не залишається байдужим до проблем захисників нашої Вітчизни. За минулий рік загальна допомога коштами, військовим одягом, ремонтом військової техніки, матеріалами та продуктами харчування, що виділялися військовим, перевищила 1 млн гривень. На забезпеченні продуктами харчування та житлом перебуває підрозділ протиповітряної оборони, що розташувався в нашому населеному пункті. Тривалий термін на постійній основі господарство допомагає підрозділу військових прикордонників, що дислокуються на кордоні з Автономною Республікою Крим. Щоденні витрати підприємства на приготування і доставку харчування для військових досягають 10 тис. гривень. Лише протягом 2014-го на благодійні цілі, на розвиток соціальної та культурної сфери села, на допомогу військовим підприємство витратило близько 5 млн гривень.

    У травні 2015-го виповнилося 30 років вдалого керівництва державним підприємством дослідним господарством «Асканійське» Найдьоновою Вірою Опанасівною. Майже все своє життя Віра Опанасівна присвятила своєму дітищу – господарству. Її безмежна любов до землі та людей, її духовність, доброта і людяність забезпечили стабільне і з достатком життя тисячам жителів нашої громади.

    Не в багатстві щастя

    Незважаючи на всі заслуги, не дивлячись на численні державні нагороди Віри Опанасівни, її статус Героя України, народні обранці Херсонщини – С. В. Хлань та А. А. Гордєєв уже не перший місяць ведуть активну дискредитацію нашого керівника й усіма законними і незаконними методами намагаються усунути Віру Найдьонову з керівної посади державного підприємства.

    Сьогоднішні наміри даних народних депутатів нам цілком очевидні й зрозумілі, бо ціною питання є велике аграрне підприємство з розвиненою виробничою інфраструктурою і площею зрошуваного землеробства. Це не дає спокою багатьом бажаючим збагатитися на державному майні. Виступаючи на захист Віри Опанасівни, ми хочемо акцентувати увагу на єдиному – за всі 30 років керівництва держпідприємством ця людина не зробила себе або членів своєї родини багатими. Віра Опанасівна з родиною постійно проживають у звичайному будинку в с. Тавричанка. Ні вона, ні її діти чи внуки не мають статків, які б сьогодні дали підстави піднімати питання про неналежне управління державним підприємством і використання державного майна.

    Сьогодні ДП ДГ «Асканійське» НААН є чи не єдиним підприємством, яке не пов’язало себе з приватними інвесторами, котрі лише збагачуються за рахунок земель таких господарств. За всі роки існування господарства весь майновий комплекс, земля та нерухомість, що є державними, повністю збережені. Високі виробничі та фінансові досягнення, постійні перевірки господарської діяльності з боку контролюючих органів і їхні позитивні висновки є черговим доказом правильного і зразкового керівництва підприємством з боку Героя України Віри Найдьонової.

     

    Холодний душ для депутата

    19 серпня 2015 року в будинку культури с. Тавричанка депутат Сергій Хлань проводив зустріч із громадою села. Звітував про проведену роботу. Бажаючих поспілкуватись зібралося більше 300 осіб. Як представнику законодавчої влади ми задали нардепу багато запитань, які не дають нормально жити кожному громадянину нашої держави: чому сьогодні такі високі необґрунтовані тарифи на енергоносії і комунальні послуги? Чому на рівні з високими інфляційними процесами в державі не піднімаються заробітні плати та пенсії? Як сьогодні жити людям із заробітною платою у 2 тис. грн і необхідністю сплачувати комунальні платежі 1-1,5 тис. гривень? Як виживати пенсіонеру з пенсією 1 тис. гривень?..

    І найголовніше запитання до депутата як до члена пропрезидентської фракції: чому Президент України не виконав своїх основних обіцянок про закінчення війни, про продаж власного бізнесу, про боротьбу з корупцією і про позитивні зміни в країні, які вже мали відбутися???

    На ці запитання депутат не зміг дати конкретних відповідей і, як це зараз популярно, почав нарікати на війну, на колишню владу тощо. А про причини надмірної уваги депутата до ДП ДГ «Асканійське» С. Хлань розповів присутнім про нібито неналежне виконання директором В. Найдьоновою своїх обов’язків, звинуватив її у неефективному керівництві державним підприємством, натякнувши про кримінальну відповідальність, до якої нібито необхідно притягнути Віру Опанасівну.

    Ці вислови депутата просто обурили всіх присутніх, викликавши шквал гніву. Вислухавши наші гнівні нарікання на безпідставну брехню нардепа, він швидко поїхав із зустрічі. Але вже зранку наступного дня розмістив у деяких містечкових ЗМІ і на своїй сторінці в мережі Фейсбук статтю про осередок сепаратизму в селі Тавричанка.

    Цікаво, що у своїй статті наш народний обранець абсолютно не згадав про запитання людей, про їхні проблеми, які турбують кожного українця. Не згадав С. Хлань і про те, що депутат побував в селі, яке є зразковим в агросекторі та гордістю нашої держави. Не згадав він, що в усьому селі вивішено неймовірну кількість національних прапорів України (тільки в районі будинку культури їх мінімум п’ять). Не згадав наш обранець і про заслуги ДП ДГ «Асканійське» перед нашими військовими…

    Він просто і безпідставно звинуватив усіх тавричанців у сепаратизмі та поїхав собі далі, «займатися державними проблемами».

    То, може, сьогодні завдяки саме таким державним діячам і політикам наша держава опинилась у скруті й біді? А на людей, котрі звертаються до народних обранців з проханням допомогти, ці ж обранці вішають ярлики «сепаратистів» і «ворогів народу»? Дістало!

     

    С. ХОМЕНКО, Ю. КУДРЯВИЙ, В. НІКІТЕНКО, С. СІНЄНОК, Н. СУЧКОВА, О. СІГАРЬОВА, Н. ХОМЕНКО, Г. МЄЗЄНЦЕВА, В. ТОКАРСЬКА, Т. МЄШКОВА та інші працівники ДП ДГ «Асканійське»





    Схожі новини
  • Найбільш прибуткові ДП
  • Досвід господарювання Степовий науковий полігон
  • Реальність мрій
  • «Дні поля» у «Асканійському»
  • Господарство, що крокує серед перших

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Фальшстарт чи крок до рейдерства?


На початку поточного року державне підприємство дослідне господарство «Асканійське» АДСДС ІЗЗ НААН стало об’єктом недоброзичливої уваги з боку народних депутатів України в Херсонській області Сергія Хланя і Андрія Гордєєва. На адреси Інституту зрошуваного землеробства, Національної академії аграрних наук України, правоохоронних органів почали надходити запити від згаданих депутатів стосовно перевірки діяльності ДП ДГ «Асканійське» та причетності його керівника Віри Найдьонової до розтрати бюджетних коштів та неефективного використання державного майна.

 

Отримані з різних інстанцій відповіді нардепів не задовольнили, адже «Асканійське» нині - зразок ефективного ведення сільськогосподарського виробництва і наукових досліджень, належного використання державного майна і вдалого поєднання потужного агропідприємства і соціально розвинутого села.

 

Хто є хто?

Заради істини варто нагадати про успіхи цього підприємства.

Найдьонова Віра Опанасівна є директором ДП ДГ «Асканійське», яке входить до мережі НААН України. Це підприємство зі 100% часткою держави. Щонайменше останні 10 років «Асканійське» є одним із найкращих господарств Національної академії аграрних наук, найпотужнішим і передовим аграрним суб’єктом Херсонщини та півдня України.

«Асканійське» - багатопрофільне господарство з площею землекористування майже 8500 гектарів. Основне виробництво підприємства - вирощування зернових, технічних та кормових культур. Спеціалізується господарство на виробництві елітного та оригінального насіння сільгоспкультур. Щороку тут виробляється близько 4000 т високоякісного насіння. Діють три племінні заводи з розведення та реалізації овець асканійської тонкорунної породи, великої рогатої худоби південної м’ясної породи та чорно-рябої молочної породи. Функціонує потужна переробна галузь з виробництва борошна, м’яса, молочної продукції, круп, хлібобулочних та макаронних виробів тощо.

Щороку «Асканійське» покращує свої виробничі показники. Торік врожайність озимої пшениці по господарству становила 49,5 ц/га, пшениці на зрошені - 68,5 ц/га, загальний вал виробництва зернових і технічних культур перевищив 20 тис. тонн. Досягнуто рекордних показників у тваринництві. Надій на корову сягнув 7624 кг/голову, загальний вал молока вищої якості - 4193 т, добовий приріст м’ясного поголів’я ВРХ - 1200 г/добу.

У 2014-му підприємство отримало 5927 тис. грн чистого прибутку, сплатило 8572000,00 грн податків і зборів, у перерахунку на площу землекористування це 1024 грн з кожного гектару сільгоспугідь.

Цього року врожайність озимої пшениці по господарству становить 51,7 ц/га, пшениці на зрошені - понад 70 ц/га, загальний вал виробництва ранніх зернових і технічних культур перевищує 12 тис. т, у задовільному стані знаходяться посіви пізніх зернових і технічних культур, за попередніми підрахунками в порівняні з минулим роком врожайність сої, соняшнику і кукурудзи буде на 10-15% вищою.

Стабільно покращуються показники в тваринництві – надій на корову, загальний вал молока вищої якості, добовий приріст м’ясного поголів’я ВРХ показують позитивну динаміку в порівняні з минулорічною.

ДП ДГ «Асканійське» є одним із найдисциплінованіших платників податків району і області.

Лише за останні три роки підприємство сплатило більше 25 млн грн податків і зборів. Кожного року ДП ДГ «Асканійське» перевиконує свої виробничі та фінансові плани. Завдяки вмілому і правильному керівництву підприємством В. О. Найдьоновою господарство є зразковим за всіма показниками. Починаючи з 2008 року, підприємство щороку стає переможцем і медалістом міжнародних виставок «Агро» за високі виробничі показники і значний внесок у розвиток аграрної галузі держави. Кожного року ДП ДГ «Асканійське» за високі досягнення нагороджується дипломами, грамотами, подяками профільного міністерства, НААН і органами влади на місцях.

На високому рівні й наукова галузь господарства. Працюючи довгі роки у тісній співпраці з Асканійською дослідною станцією, господарство перетворилося на потужний полігон випробування завершених наукових розробок і впровадження нових технологій ведення аграрного виробництва.

Щороку в господарстві закладається близько 400 га наукових і демонстраційних полігонів, на яких проводиться випробування понад 500 сортів і гібридів агрокультур. Закладаються різноманітні схеми обробки ґрунту, посіву, внесення добрив та засобів захисту рослин. На базі трьох племінних заводів проводяться випробування різноманітних технологій утримання і годування тварин, ведуться дослідження поширених захворювань, розробляються нові методики лікування цих захворювань.

Весь процес наукових дослідів супроводжується кваліфікованим персоналом, а це 4 кандидати с.-г. наук, 11 аспірантів і 17 наукових співробітників. У 2013 році відкрито сучасну лабораторію агротехнологій, у складі якої працює лабораторія сертифікації якості зерна і насіння та лабораторія фітопатологій. Лабораторії повністю оснащенні сучасним обладнанням і забезпечені кваліфікованим персоналом, завдяки чому господарство проводить детальні аналізи ґрунту, зерна, насіння, рослин, добрив, води, кормів тощо.

Науковий супровід виробничого процесу забезпечує раціональне і правильне використання сільськогосподарських земель господарства, а науково обґрунтовані сівозміни, постійні заходи по збереженню ґрунтів - зразкове ведення агропромислового виробництва. Як результат, ДП ДГ «Асканійське» - єдине в Херсонській області господарство, яке за останні 10 років підвищило рівень гумусу на всіх площах землекористування.

Крім високих виробничих і фінансових показників, гордістю господарства є розвинена соціальна і культурна сфера. В селі Тавричанка, де розташоване підприємство, зусиллями трудового колективу ДП ДГ «Асканійське» збудовано сучасний футбольний стадіон, тенісний корт і поле для міні-футболу зі штучним покриттям, боксерський і тренажерний зали, реабілітаційний центр із залом лікувальної фізичної культури та фітнесу.

Проведено капітальний ремонт будинку культури, школи та дошкільного закладу. Для місцевого фельдшерсько-акушерського пункту придбано медичне і лабораторне обладнання, повністю облаштовано новим сучасним обладнанням стоматологічний кабінет. За рахунок господарства в селі постійно діють безкоштовні спортивні гуртки з футболу, тенісу, боксу, важкої атлетики, фітнесу і волейболу. Працює близько десяти гуртків художньої самодіяльності для людей різних вікових категорій.

Всі витрати по утриманню фахівців цих гуртків і забезпеченню їх вихованців формою, інвентарем і костюмами повністю покладаються на ДП ДГ «Асканійське». Благоустрій села Тавричанка також проводиться за кошти підприємства і сьогодні, без перебільшення, село Тавричанка є зразковим у районі, області та державі.

У нинішні скрутні часи «Асканійське» не залишається байдужим до проблем захисників нашої Вітчизни. За минулий рік загальна допомога коштами, військовим одягом, ремонтом військової техніки, матеріалами та продуктами харчування, що виділялися військовим, перевищила 1 млн гривень. На забезпеченні продуктами харчування та житлом перебуває підрозділ протиповітряної оборони, що розташувався в нашому населеному пункті. Тривалий термін на постійній основі господарство допомагає підрозділу військових прикордонників, що дислокуються на кордоні з Автономною Республікою Крим. Щоденні витрати підприємства на приготування і доставку харчування для військових досягають 10 тис. гривень. Лише протягом 2014-го на благодійні цілі, на розвиток соціальної та культурної сфери села, на допомогу військовим підприємство витратило близько 5 млн гривень.

У травні 2015-го виповнилося 30 років вдалого керівництва державним підприємством дослідним господарством «Асканійське» Найдьоновою Вірою Опанасівною. Майже все своє життя Віра Опанасівна присвятила своєму дітищу – господарству. Її безмежна любов до землі та людей, її духовність, доброта і людяність забезпечили стабільне і з достатком життя тисячам жителів нашої громади.

Не в багатстві щастя

Незважаючи на всі заслуги, не дивлячись на численні державні нагороди Віри Опанасівни, її статус Героя України, народні обранці Херсонщини – С. В. Хлань та А. А. Гордєєв уже не перший місяць ведуть активну дискредитацію нашого керівника й усіма законними і незаконними методами намагаються усунути Віру Найдьонову з керівної посади державного підприємства.

Сьогоднішні наміри даних народних депутатів нам цілком очевидні й зрозумілі, бо ціною питання є велике аграрне підприємство з розвиненою виробничою інфраструктурою і площею зрошуваного землеробства. Це не дає спокою багатьом бажаючим збагатитися на державному майні. Виступаючи на захист Віри Опанасівни, ми хочемо акцентувати увагу на єдиному – за всі 30 років керівництва держпідприємством ця людина не зробила себе або членів своєї родини багатими. Віра Опанасівна з родиною постійно проживають у звичайному будинку в с. Тавричанка. Ні вона, ні її діти чи внуки не мають статків, які б сьогодні дали підстави піднімати питання про неналежне управління державним підприємством і використання державного майна.

Сьогодні ДП ДГ «Асканійське» НААН є чи не єдиним підприємством, яке не пов’язало себе з приватними інвесторами, котрі лише збагачуються за рахунок земель таких господарств. За всі роки існування господарства весь майновий комплекс, земля та нерухомість, що є державними, повністю збережені. Високі виробничі та фінансові досягнення, постійні перевірки господарської діяльності з боку контролюючих органів і їхні позитивні висновки є черговим доказом правильного і зразкового керівництва підприємством з боку Героя України Віри Найдьонової.

 

Холодний душ для депутата

19 серпня 2015 року в будинку культури с. Тавричанка депутат Сергій Хлань проводив зустріч із громадою села. Звітував про проведену роботу. Бажаючих поспілкуватись зібралося більше 300 осіб. Як представнику законодавчої влади ми задали нардепу багато запитань, які не дають нормально жити кожному громадянину нашої держави: чому сьогодні такі високі необґрунтовані тарифи на енергоносії і комунальні послуги? Чому на рівні з високими інфляційними процесами в державі не піднімаються заробітні плати та пенсії? Як сьогодні жити людям із заробітною платою у 2 тис. грн і необхідністю сплачувати комунальні платежі 1-1,5 тис. гривень? Як виживати пенсіонеру з пенсією 1 тис. гривень?..

І найголовніше запитання до депутата як до члена пропрезидентської фракції: чому Президент України не виконав своїх основних обіцянок про закінчення війни, про продаж власного бізнесу, про боротьбу з корупцією і про позитивні зміни в країні, які вже мали відбутися???

На ці запитання депутат не зміг дати конкретних відповідей і, як це зараз популярно, почав нарікати на війну, на колишню владу тощо. А про причини надмірної уваги депутата до ДП ДГ «Асканійське» С. Хлань розповів присутнім про нібито неналежне виконання директором В. Найдьоновою своїх обов’язків, звинуватив її у неефективному керівництві державним підприємством, натякнувши про кримінальну відповідальність, до якої нібито необхідно притягнути Віру Опанасівну.

Ці вислови депутата просто обурили всіх присутніх, викликавши шквал гніву. Вислухавши наші гнівні нарікання на безпідставну брехню нардепа, він швидко поїхав із зустрічі. Але вже зранку наступного дня розмістив у деяких містечкових ЗМІ і на своїй сторінці в мережі Фейсбук статтю про осередок сепаратизму в селі Тавричанка.

Цікаво, що у своїй статті наш народний обранець абсолютно не згадав про запитання людей, про їхні проблеми, які турбують кожного українця. Не згадав С. Хлань і про те, що депутат побував в селі, яке є зразковим в агросекторі та гордістю нашої держави. Не згадав він, що в усьому селі вивішено неймовірну кількість національних прапорів України (тільки в районі будинку культури їх мінімум п’ять). Не згадав наш обранець і про заслуги ДП ДГ «Асканійське» перед нашими військовими…

Він просто і безпідставно звинуватив усіх тавричанців у сепаратизмі та поїхав собі далі, «займатися державними проблемами».

То, може, сьогодні завдяки саме таким державним діячам і політикам наша держава опинилась у скруті й біді? А на людей, котрі звертаються до народних обранців з проханням допомогти, ці ж обранці вішають ярлики «сепаратистів» і «ворогів народу»? Дістало!

 

С. ХОМЕНКО, Ю. КУДРЯВИЙ, В. НІКІТЕНКО, С. СІНЄНОК, Н. СУЧКОВА, О. СІГАРЬОВА, Н. ХОМЕНКО, Г. МЄЗЄНЦЕВА, В. ТОКАРСЬКА, Т. МЄШКОВА та інші працівники ДП ДГ «Асканійське»





Схожі новини
  • Найбільш прибуткові ДП
  • Досвід господарювання Степовий науковий полігон
  • Реальність мрій
  • «Дні поля» у «Асканійському»
  • Господарство, що крокує серед перших

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.