Підбивши підсумки роботи в галузі птахівництва Київщини за 2007 рік, можна сказати: сьогодні є всі підстави вважати, що період стабілізації галузі, до якої так прагнули протягом останніх дуже непростих в економічному відношенні років, минув, і тепер її розвиток зорієнтовано на нарощування обсягів продукції та підвищення її якості.
В чому успіх високих показників? На ці та інші запитання люб’язно погодився відповісти Микола Єпіфанович Жеребов, генеральний директор виробничого об’єднання «Київптахопром».
- Миколо Єпіфановичу, стабілізація промислового птахівництва області – дійсно реальність. Досить лише проаналізувати основні показники за 2007 рік...
- Так, за виробництвом продукції птахівництва в 2007 році Київщина посідає перше місце серед усіх регіонів України як за валовим виробництвом яєць і м’яса птиці, так і за чисельністю поголів`я.
Інформація нформація
по птахівництву в сільськогосподарських
підприємствах Київської області
1989 рік 2007 рік
Поголів’я птиці всього, млн. гол. 11,605 18,989
Виробництво яєць від птиці
всіх видів, млрд. шт. 1,195 1,618
Одержано яєць від курки-несучки,
шт. 242 282
Реалізовано птиці на забій
в живій масі, тис. тонн 40,8 176,9
Продано птиці населенню, млн. гол. 13,938 5,301
- Можна трошки детальніше за напрямками: що зроблено у м’ясному, і що у яєчному виробництвах?
- Інформація, якою ми на сьогодні володіємо, свідчить: по Україні вироблено 7 млрд. 602 млн. шт. яєць, всіма категоріями господарств області – 1 млрд.785 млн. шт., з них птахогосподарствами – 1 млрд.618 млн. (на 7,4% більше ніж у 2006р.).
Частка Київщини у загальному виробництві по Україні становить 21,3% (1 місце). Друге посідає Донецька область – 834,4 млн. шт. (11%), третє – Дніпропетровщина – 613,7 млн. шт. (8%).
Найбільше яєць вироблено господарствами Броварського та Баришівського районів.
Виробництво яєць
№ з/п |
Птахогосподарство тахогосподарство |
Млн. штук |
Відсотків ідсотків |
|
ВАТ «Птахофабрика Київська» Броварського району (голова правління Куянов В.В.) |
337,7 37,7 |
20,9 0,9 |
|
ЗАТ «Агрофірма Березанська птахофабрика» Баришівського району |
265,8 65,8 |
16,4 6,4 |
|
ВАТ «Птахофабрика Україна» Васильківського району |
205,1 05,1 |
12,7 2,7 |
|
Ставищанська філія ЗАТ «Малинове» Ставищанського району (директор Клочко А.О.) |
185,6 85,6 |
11,5 1,5 |
|
ЗАТ «Малинове» Рокитнянського району (директор Гусар Ю.І.) |
102,2 02,2 |
6,3 ,3 |
|
ВАТ «Кожухівське» Васильківського району |
56,3 6,3 |
3,5 ,5 |
|
ТОВ «Агрофірма «Іванків» Бориспільського району (директор Рослюк Г.Є.) |
41,1 1,1 |
2,5 ,5 |
8. |
ЗАТ «Надія» Сквирського району (голова правління Титарчук П.О.) |
13,8 3,8 |
0,9 ,9 |
|
Інші птахогосподарства області |
410,4 10,4 |
25,3 5,3 |
На курку-несучку одержано 282 шт. яєць.
Проінкубовано 121,8 млн. шт. яєць (+25,3 млн. шт. до минулого року), виведено 90,1 млн. голів молодняка птиці (+16,6 млн. голів).
Щодо м’яса птиці. Якщо по Україні його вироблено 686,3 тис. т, то всіма категоріями господарств області – 197,6 тис. т, з них птахогосподарствами – 176,9 тис. т (на 16,8 % більше ніж у 2006 р.).
Частка Київської області у загальному виробництві по Україні становить 25,8% (1 місце). Друге і третє посідають відповідно Дніпропетровська – 114,7 тис. т (16,7%) та Черкаська – 109,5 тис. т (15,9%) області. 90,5% м’яса птиці в області виро***ють в Вишгородському і Баришівському районах.
Виробництво м’яса птиці
№ з/п |
Птахогосподарство тахогосподарство |
тис. тонн |
відсотки ідсотки |
|
ЗАТ «Комплекс Агромарс» Вишгородського району |
123,0 23,0 |
69,5 9,5 |
|
ТОВ «Рубі Роз Агрікол Ко ЛТД» Баришівського району |
34,1 4,1 |
19,3 9,3 |
|
ВАТ «ППР Броварський» Броварського району |
2,3 ,3 |
1,3 ,3 |
|
ЗАТ «Білоцерківське птахопідприємство» Білоцерківського району |
1,9 ,9 |
1,1 ,1 |
|
Схожі новиниФотозвітиНовини технікиРослинництвоТваринництвоВідео |