Аграрний тиждень. Україна
» » Знай, де зберігати – будеш заробляти
» » Знай, де зберігати – будеш заробляти

    Знай, де зберігати – будеш заробляти


    Ви можете продати кілограм картоплі не за 40-50 копійок, а за 3-4 гривні. Якщо збережете її до березня - квітня. Ні, не в погребі, де бараболя проростатиме й морщитиметься, втрачаючи привабливий товарний вигляд. А в спеціальному сховищі, після якого квітнева картопля ніяк не відрізнятиметься від серпневої - вересневої.

     

    «З нами заробите добру гідну гривню за свою виснажливу працю, - запевняє генеральний директор овочево-фруктового логістичного центру ТОВ «Фактор Консалтс» Марк Тарнавський. - Не доведеться обтяжуватися будівництвом дорогих сучасних сховищ, затрати на які окупляться хтозна-коли. Достатньо одразу після того, як зібрали свій врожай, доставити його в село Мартусівку Бориспільського району, що за 15 км від Києва. Саме в цьому місці, де збігаються кращі транспортні комунікації й поруч заможніші споживачі, розташовано найбільший в Україні овочево-фруктовий логістичний центр «Фактор Консалтс».

    Комплекс спроектовано нідерландськими інженерами й оснащено найновітнішим обладнанням провідних європейських виробників. Особливості вдалої внутрішньої логістики закладені в розділенні сховища на чотири зони: завантаження, зберігання, передпродажної підготовки та відвантаження. Простіше кажучи, і фермеру, і крупнотоварному виробнику достатньо просто доставити зібраний урожай, навіть навалом. Ніхто не вимагатиме шукати контейнери, навантажувачі, робочу силу.

    Забрати ж свою ідеально збережену продукцію ви зможете й за місяць, й за півроку, й пізніше. Навіть упакованою й чистесенько вимитою. А можете взагалі не забирати. І не морочитися з продажем. «Фактор Консалтс» має угоди з усіма провідними торговельними мережами Києва. Отже, тут вам запропонують укласти договір щодо реалізації вашого урожаю на вигідних умовах.

    Показуючи комори свого плодоовочевого «ковчега», що розраховані на особливості зберігання кожного виду продукції (картоплі, цибулі, моркви, буряку, капусти, яблук, груш), Марк Мирославович підкреслює: «Навіть ідеально збережені плоди треба ще вміти продати. У столиці покупці вимогливіші. Вони краще цінують кожну свою хвилину. Тому оберуть такий борщовий набір, який «сам лізе в каструлю», тобто, найкраще підготовлений для швидкісного приготування. І недарма ми належним чином подбали про передпродажну підготовку. Цю зону обладнано трьома автоматичними лініями, завдяки яким максимально наближаються до столу картопля, морква, буряк, цибуля. Загальна продуктивність цеху – 40 тонн за годину. Тут овочі очищують від залишків ґрунту й стебел, при потребі калібрують за діаметром і довжиною, миють, полірують, сушать, пакують. І все це на автоматичних лініях».

    І дійсно, перебуваючи в цьому царстві дарів саду й городу, забуваєш, що за його кордонами в сільських погребах гниють тисячі тонн картоплі, моркви, капусти. А ще так хочеться будь-якої пори року поласувати справжнім натуральним соковитим українським яблуком замість кормової екзотики, якою завалені наші полиці. У ТОВ «Фактор Консалтс» я дізнався й про те, як завдяки унікальним характеристикам азоту (з якого складається майже 80% атмосферного повітря) в сховищах центру, завдяки новітнім технологіям, у природний спосіб «консервують» всі натуральні якості фруктів, зберігаючи не лише їхній апетитний зовнішній вигляд, а й весь вітамінний набір. Але це тема для окремої екскурсії.

    Юрій МАЛАЙ

     

     





    Схожі новини
  • Стали більше їсти вітчизняних яблук
  • Виробники втрачають кожен четвертий кілограм
  • Українські споживачі отримають 9 мільйонів тонн овочів та 23 мільйона тонн картоплі
  • „АГРО-2012” запрошує
  • Картопляна скарбниця країни «Імпак»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Знай, де зберігати – будеш заробляти


Ви можете продати кілограм картоплі не за 40-50 копійок, а за 3-4 гривні. Якщо збережете її до березня - квітня. Ні, не в погребі, де бараболя проростатиме й морщитиметься, втрачаючи привабливий товарний вигляд. А в спеціальному сховищі, після якого квітнева картопля ніяк не відрізнятиметься від серпневої - вересневої.

 

«З нами заробите добру гідну гривню за свою виснажливу працю, - запевняє генеральний директор овочево-фруктового логістичного центру ТОВ «Фактор Консалтс» Марк Тарнавський. - Не доведеться обтяжуватися будівництвом дорогих сучасних сховищ, затрати на які окупляться хтозна-коли. Достатньо одразу після того, як зібрали свій врожай, доставити його в село Мартусівку Бориспільського району, що за 15 км від Києва. Саме в цьому місці, де збігаються кращі транспортні комунікації й поруч заможніші споживачі, розташовано найбільший в Україні овочево-фруктовий логістичний центр «Фактор Консалтс».

Комплекс спроектовано нідерландськими інженерами й оснащено найновітнішим обладнанням провідних європейських виробників. Особливості вдалої внутрішньої логістики закладені в розділенні сховища на чотири зони: завантаження, зберігання, передпродажної підготовки та відвантаження. Простіше кажучи, і фермеру, і крупнотоварному виробнику достатньо просто доставити зібраний урожай, навіть навалом. Ніхто не вимагатиме шукати контейнери, навантажувачі, робочу силу.

Забрати ж свою ідеально збережену продукцію ви зможете й за місяць, й за півроку, й пізніше. Навіть упакованою й чистесенько вимитою. А можете взагалі не забирати. І не морочитися з продажем. «Фактор Консалтс» має угоди з усіма провідними торговельними мережами Києва. Отже, тут вам запропонують укласти договір щодо реалізації вашого урожаю на вигідних умовах.

Показуючи комори свого плодоовочевого «ковчега», що розраховані на особливості зберігання кожного виду продукції (картоплі, цибулі, моркви, буряку, капусти, яблук, груш), Марк Мирославович підкреслює: «Навіть ідеально збережені плоди треба ще вміти продати. У столиці покупці вимогливіші. Вони краще цінують кожну свою хвилину. Тому оберуть такий борщовий набір, який «сам лізе в каструлю», тобто, найкраще підготовлений для швидкісного приготування. І недарма ми належним чином подбали про передпродажну підготовку. Цю зону обладнано трьома автоматичними лініями, завдяки яким максимально наближаються до столу картопля, морква, буряк, цибуля. Загальна продуктивність цеху – 40 тонн за годину. Тут овочі очищують від залишків ґрунту й стебел, при потребі калібрують за діаметром і довжиною, миють, полірують, сушать, пакують. І все це на автоматичних лініях».

І дійсно, перебуваючи в цьому царстві дарів саду й городу, забуваєш, що за його кордонами в сільських погребах гниють тисячі тонн картоплі, моркви, капусти. А ще так хочеться будь-якої пори року поласувати справжнім натуральним соковитим українським яблуком замість кормової екзотики, якою завалені наші полиці. У ТОВ «Фактор Консалтс» я дізнався й про те, як завдяки унікальним характеристикам азоту (з якого складається майже 80% атмосферного повітря) в сховищах центру, завдяки новітнім технологіям, у природний спосіб «консервують» всі натуральні якості фруктів, зберігаючи не лише їхній апетитний зовнішній вигляд, а й весь вітамінний набір. Але це тема для окремої екскурсії.

Юрій МАЛАЙ

 

 





Схожі новини
  • Стали більше їсти вітчизняних яблук
  • Виробники втрачають кожен четвертий кілограм
  • Українські споживачі отримають 9 мільйонів тонн овочів та 23 мільйона тонн картоплі
  • „АГРО-2012” запрошує
  • Картопляна скарбниця країни «Імпак»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.