Аграрний тиждень. Україна
» » Картопляна скарбниця країни «Імпак»
» » Картопляна скарбниця країни «Імпак»

    Картопляна скарбниця країни «Імпак»


    І для тих, хто вирощує, й для тих, хто безпосередньо споживає картоплю, моркву, столовий буряк, селеру, приватному підприємству «Імпак», що в смт Андрушівка Житомирської області, є що запропонувати. Виробникам сільгосппродукції - високоякісний посівний матеріал, а споживачам - упаковані й чистенькі добірні овочі з найкращими смаковими якостями.

     

    altАдже овочі на ланах ПП «Імпак» вирощуються з дотриманням усіх найсуворіших вимог екологічної безпеки. Тож нагадаємо рецепти успішного господарювання, які вдало запровадили на цьому підприємстві.

     

    З поля до столу...

    - Виростити доволі смачних овочів - це замало, - ділиться досвідом директор ПП «Імпак» Сергій Маліновський. - Потрібно ще знайти ринки збуту й посісти на них помітне місце. Це раніше споживачі задовольнялися брудною напівгнилою картоплею чи морквою, яка тільки й була на полицях магазинів. Сьогодні ситуація докорінно змінилася. Жоден супермаркет, який піклується про власний престиж, не візьме на продаж і кілограма некондиційних овочів, що мають непривабливий вигляд і вирощені невідомо за якими технологіями. Покупцю не байдуже скільки хімії використано, аби продукт радував око. Отже, треба знайти золоту середину, щоби овочі були смачними, корисними й безпечними. Тому ми й вирішили власними силами задовольнити всі ці вимоги. І тепер в супермаркетах мережі «МЕТРО» по всій Україні ви можете зустріти з належними гарантіями якості у фірмовій упаковці нашу добірну картоплю, моркву, буряк...

    І саме тут, в Андрушівському районі на ланах і потужностях ПП «Імпак», овочі вирощуються й фірмово упаковуються.

    - Радимо на такий комплексний підхід, від вирощування й до цивілізованої реалізації, звернути особливу увагу, якщо ви бажаєте налагодити прибуткове виробництво, - у свою чергу підкреслює заступник директора ПП «Імпак» Володимир Добровінський, пропонуючи оглянути потужності підприємства.

      - До початку збирання овочів залишилися лічені дні й ви бачите, що все обладнання, яке ми доставили з Німеччини, вже належним чином підготовлене, щоби прийняти, підготувати й «одягнути» новий урожай, - розповідає Володимир altДобровінський. - Одразу з поля картопля, столовий буряк, морква проходять автоматизовані процеси зважування й сортування за відповідними розмірами. Скажімо, другий хліб розподіляється на чотири фракції. Далі, транспортерними стрічками овочі надходять на устаткування, де їх миють (при бажанні замовника) й пакують у фірмові сітчасті або поліетиленові пакети різною вагою та розмірами. У зимово-весняний період овочі зберігаються у сучасних сховищах, звідки надходять на лінії фасування й своєчасно та безперервно постачаються в торговельні мережі протягом року.

    Комори добробуту

     

    Не секрет, що третина, а інколи навіть половина врожаю картоплі, моркви, буряків згниває в погребах, де зазвичай зберігають овочі в особистих господарствах. На жаль, 98% другого хліба в Україні вирощується на невеликих ділянках селян і зберігається в дідівський спосіб. До речі, у славетній картопляній Білорусі взагалі вирощують стільки картоплі, скільки у нас гине... Ми могли би нагодувати «тією кількісю, що згниває», скажімо, Францію, якби ж не втрачали.

    В ПП «Імпак» урахували уроки недбалого зберігання і запозичили передовий досвід цивілізованих країн - лідерів овочівництва, передусім Німеччини.

    У сховищах «Імпаку» нині можна водночас надійно й практично без втрат зберігати понад 10 тис. тонн картоплі, моркви, буряків. Ці комори не схожі на звичні нашому оку сирі погреби. Величезні металево-полімерні ангари-термоси «Імпак» нагадують спортивні комплекси. У таких величезних спорудах - ідеальна чистота. А простір! Хоч бери м'яча і влаштовуй «Євро»....

    Овочі сюди транспортують у великих і зручних дерев'яних контейнерах, складаючи в кілька ярусів. Задля цього є парк завантажувачів. Тож про фізичну працю не йдеться. В один відсік можна закласти понад 1200 тонн картоплі, буряків, моркви. altНавіть у найлютіші морози температура в овочесховищах не буває нижчою +2°С. І не тому, що витрачають сотні тисяч кубометрів газу для «підігріву», а тому, що не втрачають тепло, яке виділяє городина під час зберігання. Стіни сховищ-термосів виготовлені з оцинкованого залізного покриття й товстого шару полімерної піни, не пропускають всередину ані тепла, ані холоду. Температуру і вологість середовища налаштовує і регулює сучасна автоматична система управління. Комп'ютер визначає, де саме і в якому режимі вмикати вентиляцію, прилади регулювання вологості, систему кондиціювання.  

     

    Другий хліб - запорука прибутку

    У той час, як сховища «Імпак» дивували своїм безмірним простором і євродизайном, на полях успішного підприємства дозрівав рясний урожай овочів, що їх незабаром зручно заселять у цивілізовані й надійні комори. Сьогодні господарство орендує 3 тис. га землі, 600 із них віддано під другий хліб. На третині цих площ вирощують високоякісний посівний матеріал сортів селекції провідної німецької фірми «Europlant». На решті, 400 га, вирощується товарна картопля сортів цієї ж фірми, що реалізується в супермаркетах як високоякісний харчовий продукт.

    - «Europlant», - коментує Сергій Маліновський, - це не лише високі врожаї за мінімумом витрат, не лише стійкість до хвороб і досконалі форми бульб, а передусім високі смакові якості й поживна цінність продукту. Відверто кажучи, сьогодні у світі важко знайти фірму, яка могла б скласти конкуренцію «Europlant» за всіма цими ознаками в сукупності. Тому ми й співробітничаємо з цією компанією. Генетичний потенціал урожайності сортів від «Europlant» - понад 800 ц/гектар.

    - Як вам вдається вирощувати високі врожаї екологічно безпечної продукції?

    - Суворо дотримуємося сівозмін, тому й ґрунт не виснажується, й характерні хвороби не розповсюджуються. Після картоплі altвирощуємо пшеницю, потім ріпак, далі знову пшеницю і тільки потім картоплю. Задля збагачення ґрунту азотом та гумусом вводимо до сівозміни люпин, що славиться азотофіксуючими властивостями.

    - Кажуть, що вирощувати картоплю на великих ланах не вигідно, адже ця культура нібито потребує чимало ручної праці?

    - Неправда. Всі процеси садіння, догляду, збирання другого хліба можна повністю автоматизувати. Якщо вирощувати картоплю на площах понад 100 га, вже на третій рік можна виправдати всі витрати на техніку, а в подальшому досягти рентабельності понад 70%, про що й свідчать показники нашого господарства.

    - Запорука вашого успіху чи не найбільшою мірою в якісному посівному матеріалі...

    - Так. І ми сьогодні пропонуємо усім, хто бажає скористатися рецептом нашого успіху, придбати насіннєві бульби найкращих сортів від «Europlant». Уже нині ми готові задовольнити потреби як крупнотоварних, так і невеликих господарств у найкращому посівному матеріалі суперранніх сортів картоплі: Фінка, Колетте, Престо та ранніх: Беллароза, Вінета, Розалінд. Усі ці сорти відрізняються не лише досконалими формами, завдяки яким бульби дуже легко чистити (така картопля користується високим попитом у населення), а ще й високими смаковими якостями. Вирощуючи картоплю зазначених сортів, ми суттєво економимо на засобах захисту рослин, бо ці культури виявили високу генетичну стійкість до багатьох хвороб, що є згубними для традиційних сортів другого хліба. Звертаючись до нас по насіннєву картоплю, ви отримаєте не лише посівний матеріал гарантованої якості, а й консультативні послуги з успішного вирощування.

    - У яких регіонах України вже вдало практикують вирощування сортів картоплі, які ви пропонуєте?

    - В усіх без виключення. Для кожного регіону маємо сорти з характерними особливостями. Та найчастіше останнього часу до нас звертаються аграрії з південних областей України, особливо ті, що мають змогу налагодити штучне зрошування. Суперранні сорти, які ми пропонуємо, там поза конкуренцією. Днями в ПП «Імпак» розпочинається збирання насіннєвої картоплі найкращих сортів і ми раді будемо вручити всім бажаючим «ключі до успіху».    

     

    Володимир ШАПОВАЛОВ

     

    Контактна інформація:

    8- 04136 -2- 14- 91

    8-067-410 - 33 -90

     





    Схожі новини
  • Картоплю для чипсів «Люкс» вирощують на Сумщині
  • „АГРО-2012” запрошує
  • Світанок київський - у Королівці
  • Рясніє нива краю жита й миру
  • Велике картоплярство прославить Україну

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Картопляна скарбниця країни «Імпак»


І для тих, хто вирощує, й для тих, хто безпосередньо споживає картоплю, моркву, столовий буряк, селеру, приватному підприємству «Імпак», що в смт Андрушівка Житомирської області, є що запропонувати. Виробникам сільгосппродукції - високоякісний посівний матеріал, а споживачам - упаковані й чистенькі добірні овочі з найкращими смаковими якостями.

 

altАдже овочі на ланах ПП «Імпак» вирощуються з дотриманням усіх найсуворіших вимог екологічної безпеки. Тож нагадаємо рецепти успішного господарювання, які вдало запровадили на цьому підприємстві.

 

З поля до столу...

- Виростити доволі смачних овочів - це замало, - ділиться досвідом директор ПП «Імпак» Сергій Маліновський. - Потрібно ще знайти ринки збуту й посісти на них помітне місце. Це раніше споживачі задовольнялися брудною напівгнилою картоплею чи морквою, яка тільки й була на полицях магазинів. Сьогодні ситуація докорінно змінилася. Жоден супермаркет, який піклується про власний престиж, не візьме на продаж і кілограма некондиційних овочів, що мають непривабливий вигляд і вирощені невідомо за якими технологіями. Покупцю не байдуже скільки хімії використано, аби продукт радував око. Отже, треба знайти золоту середину, щоби овочі були смачними, корисними й безпечними. Тому ми й вирішили власними силами задовольнити всі ці вимоги. І тепер в супермаркетах мережі «МЕТРО» по всій Україні ви можете зустріти з належними гарантіями якості у фірмовій упаковці нашу добірну картоплю, моркву, буряк...

І саме тут, в Андрушівському районі на ланах і потужностях ПП «Імпак», овочі вирощуються й фірмово упаковуються.

- Радимо на такий комплексний підхід, від вирощування й до цивілізованої реалізації, звернути особливу увагу, якщо ви бажаєте налагодити прибуткове виробництво, - у свою чергу підкреслює заступник директора ПП «Імпак» Володимир Добровінський, пропонуючи оглянути потужності підприємства.

  - До початку збирання овочів залишилися лічені дні й ви бачите, що все обладнання, яке ми доставили з Німеччини, вже належним чином підготовлене, щоби прийняти, підготувати й «одягнути» новий урожай, - розповідає Володимир altДобровінський. - Одразу з поля картопля, столовий буряк, морква проходять автоматизовані процеси зважування й сортування за відповідними розмірами. Скажімо, другий хліб розподіляється на чотири фракції. Далі, транспортерними стрічками овочі надходять на устаткування, де їх миють (при бажанні замовника) й пакують у фірмові сітчасті або поліетиленові пакети різною вагою та розмірами. У зимово-весняний період овочі зберігаються у сучасних сховищах, звідки надходять на лінії фасування й своєчасно та безперервно постачаються в торговельні мережі протягом року.

Комори добробуту

 

Не секрет, що третина, а інколи навіть половина врожаю картоплі, моркви, буряків згниває в погребах, де зазвичай зберігають овочі в особистих господарствах. На жаль, 98% другого хліба в Україні вирощується на невеликих ділянках селян і зберігається в дідівський спосіб. До речі, у славетній картопляній Білорусі взагалі вирощують стільки картоплі, скільки у нас гине... Ми могли би нагодувати «тією кількісю, що згниває», скажімо, Францію, якби ж не втрачали.

В ПП «Імпак» урахували уроки недбалого зберігання і запозичили передовий досвід цивілізованих країн - лідерів овочівництва, передусім Німеччини.

У сховищах «Імпаку» нині можна водночас надійно й практично без втрат зберігати понад 10 тис. тонн картоплі, моркви, буряків. Ці комори не схожі на звичні нашому оку сирі погреби. Величезні металево-полімерні ангари-термоси «Імпак» нагадують спортивні комплекси. У таких величезних спорудах - ідеальна чистота. А простір! Хоч бери м'яча і влаштовуй «Євро»....

Овочі сюди транспортують у великих і зручних дерев'яних контейнерах, складаючи в кілька ярусів. Задля цього є парк завантажувачів. Тож про фізичну працю не йдеться. В один відсік можна закласти понад 1200 тонн картоплі, буряків, моркви. altНавіть у найлютіші морози температура в овочесховищах не буває нижчою +2°С. І не тому, що витрачають сотні тисяч кубометрів газу для «підігріву», а тому, що не втрачають тепло, яке виділяє городина під час зберігання. Стіни сховищ-термосів виготовлені з оцинкованого залізного покриття й товстого шару полімерної піни, не пропускають всередину ані тепла, ані холоду. Температуру і вологість середовища налаштовує і регулює сучасна автоматична система управління. Комп'ютер визначає, де саме і в якому режимі вмикати вентиляцію, прилади регулювання вологості, систему кондиціювання.  

 

Другий хліб - запорука прибутку

У той час, як сховища «Імпак» дивували своїм безмірним простором і євродизайном, на полях успішного підприємства дозрівав рясний урожай овочів, що їх незабаром зручно заселять у цивілізовані й надійні комори. Сьогодні господарство орендує 3 тис. га землі, 600 із них віддано під другий хліб. На третині цих площ вирощують високоякісний посівний матеріал сортів селекції провідної німецької фірми «Europlant». На решті, 400 га, вирощується товарна картопля сортів цієї ж фірми, що реалізується в супермаркетах як високоякісний харчовий продукт.

- «Europlant», - коментує Сергій Маліновський, - це не лише високі врожаї за мінімумом витрат, не лише стійкість до хвороб і досконалі форми бульб, а передусім високі смакові якості й поживна цінність продукту. Відверто кажучи, сьогодні у світі важко знайти фірму, яка могла б скласти конкуренцію «Europlant» за всіма цими ознаками в сукупності. Тому ми й співробітничаємо з цією компанією. Генетичний потенціал урожайності сортів від «Europlant» - понад 800 ц/гектар.

- Як вам вдається вирощувати високі врожаї екологічно безпечної продукції?

- Суворо дотримуємося сівозмін, тому й ґрунт не виснажується, й характерні хвороби не розповсюджуються. Після картоплі altвирощуємо пшеницю, потім ріпак, далі знову пшеницю і тільки потім картоплю. Задля збагачення ґрунту азотом та гумусом вводимо до сівозміни люпин, що славиться азотофіксуючими властивостями.

- Кажуть, що вирощувати картоплю на великих ланах не вигідно, адже ця культура нібито потребує чимало ручної праці?

- Неправда. Всі процеси садіння, догляду, збирання другого хліба можна повністю автоматизувати. Якщо вирощувати картоплю на площах понад 100 га, вже на третій рік можна виправдати всі витрати на техніку, а в подальшому досягти рентабельності понад 70%, про що й свідчать показники нашого господарства.

- Запорука вашого успіху чи не найбільшою мірою в якісному посівному матеріалі...

- Так. І ми сьогодні пропонуємо усім, хто бажає скористатися рецептом нашого успіху, придбати насіннєві бульби найкращих сортів від «Europlant». Уже нині ми готові задовольнити потреби як крупнотоварних, так і невеликих господарств у найкращому посівному матеріалі суперранніх сортів картоплі: Фінка, Колетте, Престо та ранніх: Беллароза, Вінета, Розалінд. Усі ці сорти відрізняються не лише досконалими формами, завдяки яким бульби дуже легко чистити (така картопля користується високим попитом у населення), а ще й високими смаковими якостями. Вирощуючи картоплю зазначених сортів, ми суттєво економимо на засобах захисту рослин, бо ці культури виявили високу генетичну стійкість до багатьох хвороб, що є згубними для традиційних сортів другого хліба. Звертаючись до нас по насіннєву картоплю, ви отримаєте не лише посівний матеріал гарантованої якості, а й консультативні послуги з успішного вирощування.

- У яких регіонах України вже вдало практикують вирощування сортів картоплі, які ви пропонуєте?

- В усіх без виключення. Для кожного регіону маємо сорти з характерними особливостями. Та найчастіше останнього часу до нас звертаються аграрії з південних областей України, особливо ті, що мають змогу налагодити штучне зрошування. Суперранні сорти, які ми пропонуємо, там поза конкуренцією. Днями в ПП «Імпак» розпочинається збирання насіннєвої картоплі найкращих сортів і ми раді будемо вручити всім бажаючим «ключі до успіху».    

 

Володимир ШАПОВАЛОВ

 

Контактна інформація:

8- 04136 -2- 14- 91

8-067-410 - 33 -90

 





Схожі новини
  • Картоплю для чипсів «Люкс» вирощують на Сумщині
  • „АГРО-2012” запрошує
  • Світанок київський - у Королівці
  • Рясніє нива краю жита й миру
  • Велике картоплярство прославить Україну

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.