В Україні за січень-грудень 2012 виробництво соків натуральних, в тому числі апельсинового, скоротилося на 3,9% - до 281 тис. тонн, у порівнянні з січнем-груднем 2011 року. Про це УНН повідомили у Державній службі статистики.
За інформацією відомства, у грудні 2012 року в країні було вироблено 22,8 тис. тонн соків, що на 12,8% менше, ніж у листопаді 2012 року, але на 24,4% більше, ніж у грудні 2011 року.
Крім того виробництво купажованих соків в січні-грудні 2012 року склало 309 тис. тонн, що на 6,3% менше, ніж у 2011 році. У грудні в Україні виробили 24,1 тис. тонн цієї продукції, що на 12% менше, ніж у попередньому місяці.
За повідомленням Держстатистики, у 2011 році Україна знизила виробництво натуральних соків на 5,6% проти 2010 року - до 277 тис. тонн, виробництво купажованих соків знизилося на 12,1% - до 315 тис. тонн.