Виробництво вермутів за 2012 рік збільшилося на 60% в порівнянні з 2011 роком - до 1 млн 568 тис. дав, в той же час виробництво бренді за вказаний період скоротилася на 50% і склало 13 тис. дал. Про це УНН повідомили у прес-службі "Укрвинпрому".
Згідно попередніх даних Держкомстату, випуск виноградного вина у минулому році зменшився, падіння вітчизняного ринку вина склало 26,6%. Так, за 2011 р виноробами було вироблено 17 млн. 55 тис. дал виноградного вина, в 2012 - 12 млн. 511 тис. дал. Виноматеріалів у 2012 р. вироблено на 8% менше - 23 млн дал. Найбільше винограду перероблено в Одеській області -146,45 тис. т (зростання на 11,4%), в АР Крим - 73,15 тис. т (спад на 15,3%) та Миколаївській обл. - 53,9 тис. т (спад на 8,2%).
За січень-грудень 2012 року в Україні виробили 4 млн 580 тис. дал коньяку, що на 0,7% менше аналогічного періоду минулого року. Разом з тим, виробництво спиртів коньячних збільшилося на 13,8% - до 2 млн. 195 тис. 478 л чистого спирту.
З початку року виробництво вина «Шампанське» зменшилася і склало 3 млн. 397 тис. дав (у 2011 - 3. млн 730 тис дал.). У той же час, виробництво вин ігристих збільшилася до 2 млн. 67 тис. дал (збільшення на 20,5% в порівнянні з 2011 роком).