Аграрний тиждень. Україна
» » Французи проти латифундій
» » Французи проти латифундій

Французи проти латифундій


У країні Сезанна і пармезана орендарів поціновують вище, ніж власників
Минулого тижня у Держземагентстві відбувся франко-український семінар: «Аграрна земельна політика: цілі та інструменти». У тому, що представники цієї країни зацікавлені у «правильному» розвитку в нашій державі земельних відносин, свідчила присутність Надзвичайного і Повноважного Посла Франції в Україні Алена Ремі, який виголосив вступне слово. Думається, заінтересованість полягає в тому, що в майбутньому вбачається наша інтеграція до євроспільноти. Заходу не так вже й байдуже — перетвориться в результаті земельних реформ одна з найбільших аграрних країн Європи, де обробляється 42 мільйони гектарів і де майже 30 відсотків населення мешкають за межами міст, на латифундію чи все-таки буде збережено сільську поселенську мережу.
До того ж Франція також держава з великими традиціями в агровиробництві й зацікавлена у співробітництві у цій галузі. Про те, що реформи в Україні мають зробити землекористування ефективним і соціально прийнятним, а не навпаки, зазначав і заступник голови Держземагентства Євген Бердніков. За його словами, семінар потрібен, щоб почути, зрозуміти й перейняти позитивний досвід. Чи не найбільше, наголошував Є. Бердніков, йому імпонує те, що французів не лякає великий вплив держави на регулювання земельних відносин.





Схожі новини
  • Держземагентство розробило нову нормативно-грошову оцінку ріллі
  • У сфері земельних відносин прийнято багато нововведень, які сприятимуть розвитку агропромислової галузі України
  • Про візит офіційної делегації Послів країн-учасниць СНД в Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН
  • Українсько-французький діалог у сфері земельних відносин: продовження буде
  • Статутний капітал Державного земельного банку формуватиме Держземагентство

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.