Аграрний тиждень. Україна
» » Держземагентство розробило нову нормативно-грошову оцінку ріллі
» » Держземагентство розробило нову нормативно-грошову оцінку ріллі

Держземагентство розробило нову нормативно-грошову оцінку ріллі


Державне агентство земельних ресурсів України розробило нову методику нормативно-грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення відповідно до їх фактичної врожайності. Про це повідомив заступник голови Державного агентства земельних ресурсів України Євген Бердніков у Херсоні у четвер. "Було багато побажань, щоб розробити нову методику нормативно-грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, яка б грунтувалася на реаліях сьогодення. Таку методику ми розробили. Ми вже на цьому тижні отримаємо висновок Мін'юсту і десь через тиждень будемо готові засилати цю постанову на Кабінет Міністрів України", - розповів Бердніков.
За його словами, нова методика прив'язує диференціацію нормативно-грошової оцінки ріллі у регіонах до фактичної врожайності там основних сільськогосподарських культур за останні 4 роки. Фахівець зазначив, що фактична врожайність - це єдиний інтегральний підсумовуючий показник, який дозволяє об'єктивно оцінити родючість земель з урахуванням особливостей природно-кліматичних умов. Як повідомив Бердніков, нормативно-грошова оцінка ріллі нині становить в середньому по Україні 20 тис. 635 грн за 1 гектар, а за новою методикою вона зменшиться загалом на 7%.





Схожі новини
  • Нормативну грошову оцінку земель проведено у 99,8% населених пунктів
  • В Україні первинну нормативну грошову оцінку земель проведено у 29528 населених пунктах
  • Економічно обґрунтована нормативна грошова оцінка земель не може бути більшою 15 тис. грн. за гектар – УКАБ
  • Землевпорядники провели оцінку земель понад 97% населених пунктів
  • Держземагентство оприлюднює показники нормативної грошової оцінки 1 гектара сільськогосподарських угідь

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.