Про це під час відкриття 10 Міжнародної виставки «Світ морозива та холоду»&«Молочна і м'ясна індустрія ХХІ століття», що проходить 20-22 березня в Києві, повідомив директор Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства Олександр Куць.
Серед учасників виставки представлено 45 вітчизняних виробників та 12 іноземних компаній із 8 країн, зокрема України, Росії, Білорусі, низки європейських країн, та навіть компанії з Китаю. На виставці демонструються зразки продукції вітчизняних та іноземних підприємств: морозиво, м'ясна та молочна продукція, заморожені напівфабрикати, вафельні вироби, глазурі та покриття для морозива, органічна продукція, інгредієнти, обладнання.
«Приємно відзначити, що виробництво морозива та заморожених харчових продуктів в Україні поступово зростає. Також важливо, що розширюється асортимент цієї продукції. Висока якість українського морозива та заморожених продуктів дає можливість задовольнити найвибагливіші смаки споживачів як в Україні, так і в багатьох країнах світу», − повідомив Олександр Куць.
Слід нагадати, що в 2012 році виробництво морозива в Україні збільшилося на 7,6%, або на 7,6 тисячі тонн, і становило 108,5 тисячі тонн. Щодо видів цієї продукції, то найбільше виробляється пломбіру, молочного та вершкового морозива.
Експорт морозива в 2012 році зріс на 12%. Вироблені в Україні холодні ласощі користуються попитом в Європі (Литва, Німеччина), країнах Азії (Ізраїль, Грузія), Америці (Панама), Африці (Ліберія), СНД (Азербайджан, Казахстан, Молдова та Російська Федерація). Водночас, імпорт харчового льоду зменшився на 20%.
Щодо виробництва м’ясних напівфабрикатів, слід зауважити, що воно в 2012 році порівняно з 2011-м зросло на 33%, а пельменів та вареників − на 25%.