Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Україна нарощує виробництво морозива та заморожених харчових продуктів
АТУ»Новини»Україна нарощує виробництво морозива та заморожених харчових продуктів

    Україна нарощує виробництво морозива та заморожених харчових продуктів


    Про це під час відкриття 10 Міжнародної виставки «Світ морозива та холоду»&«Молочна і м'ясна індустрія ХХІ століття», що проходить 20-22 березня в Києві, повідомив директор Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства Олександр Куць.
    Серед учасників виставки представлено 45 вітчизняних виробників та 12 іноземних компаній із 8 країн, зокрема України, Росії, Білорусі, низки європейських країн, та навіть компанії з Китаю. На виставці демонструються зразки продукції вітчизняних та іноземних підприємств: морозиво, м'ясна та молочна продукція, заморожені напівфабрикати, вафельні вироби, глазурі та покриття для морозива, органічна продукція, інгредієнти, обладнання.
    «Приємно відзначити, що виробництво морозива та заморожених харчових продуктів в Україні поступово зростає. Також важливо, що розширюється асортимент цієї продукції. Висока якість українського морозива та заморожених продуктів дає можливість задовольнити найвибагливіші смаки споживачів як в Україні, так і в багатьох країнах світу», − повідомив Олександр Куць.
    Слід нагадати, що в 2012 році виробництво морозива в Україні збільшилося на 7,6%, або на 7,6 тисячі тонн, і становило 108,5 тисячі тонн. Щодо видів цієї продукції, то найбільше виробляється пломбіру, молочного та вершкового морозива.
    Експорт морозива в 2012 році зріс на 12%. Вироблені в Україні холодні ласощі користуються попитом в Європі (Литва, Німеччина), країнах Азії (Ізраїль, Грузія), Америці (Панама), Африці (Ліберія), СНД (Азербайджан, Казахстан, Молдова та Російська Федерація). Водночас, імпорт харчового льоду зменшився на 20%.
    Щодо виробництва м’ясних напівфабрикатів, слід зауважити, що воно в 2012 році порівняно з 2011-м зросло на 33%, а пельменів та вареників − на 25%.





    Схожі новини
  • У 2012 році Україна збільшила експорт морозива на 12%
  • Європейці полюбляють вершкові ванільні сорти морозива - дослідження
  • В Україні виробництво продукції харчопрому за 2012 збільшилося на 1,7%
  • В Україні майже на 10% зросли обсяги реалізації харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів
  • В Україні майже на 10% зросли обсяги реалізації харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Україна нарощує виробництво морозива та заморожених харчових продуктів

21 березень, Розділ Новини, переглядів 6 012

Про це під час відкриття 10 Міжнародної виставки «Світ морозива та холоду»&«Молочна і м'ясна індустрія ХХІ століття», що проходить 20-22 березня в Києві, повідомив директор Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства Олександр Куць.
Серед учасників виставки представлено 45 вітчизняних виробників та 12 іноземних компаній із 8 країн, зокрема України, Росії, Білорусі, низки європейських країн, та навіть компанії з Китаю. На виставці демонструються зразки продукції вітчизняних та іноземних підприємств: морозиво, м'ясна та молочна продукція, заморожені напівфабрикати, вафельні вироби, глазурі та покриття для морозива, органічна продукція, інгредієнти, обладнання.
«Приємно відзначити, що виробництво морозива та заморожених харчових продуктів в Україні поступово зростає. Також важливо, що розширюється асортимент цієї продукції. Висока якість українського морозива та заморожених продуктів дає можливість задовольнити найвибагливіші смаки споживачів як в Україні, так і в багатьох країнах світу», − повідомив Олександр Куць.
Слід нагадати, що в 2012 році виробництво морозива в Україні збільшилося на 7,6%, або на 7,6 тисячі тонн, і становило 108,5 тисячі тонн. Щодо видів цієї продукції, то найбільше виробляється пломбіру, молочного та вершкового морозива.
Експорт морозива в 2012 році зріс на 12%. Вироблені в Україні холодні ласощі користуються попитом в Європі (Литва, Німеччина), країнах Азії (Ізраїль, Грузія), Америці (Панама), Африці (Ліберія), СНД (Азербайджан, Казахстан, Молдова та Російська Федерація). Водночас, імпорт харчового льоду зменшився на 20%.
Щодо виробництва м’ясних напівфабрикатів, слід зауважити, що воно в 2012 році порівняно з 2011-м зросло на 33%, а пельменів та вареників − на 25%.





Схожі новини
  • У 2012 році Україна збільшила експорт морозива на 12%
  • Європейці полюбляють вершкові ванільні сорти морозива - дослідження
  • В Україні виробництво продукції харчопрому за 2012 збільшилося на 1,7%
  • В Україні майже на 10% зросли обсяги реалізації харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів
  • В Україні майже на 10% зросли обсяги реалізації харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.