Україна поступово нарощує виробництво морозива та заморожених харчових продуктів. Так, минулого року вітчизняні підприємства виробили 108,5 тисячі тонн морозива, що на 7,6% більше, ніж у 2011 році. Разом з тим, експорт морозива зріс на 12%. Про це повідомив директор Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства Олександр Куць.
«Приємно відзначити, що виробництво морозива та заморожених харчових продуктів в Україні поступово зростає. Також важливо, що розширюється асортимент цієї продукції. Висока якість українського морозива та заморожених продуктів дає можливість задовольнити найвибагливіші смаки споживачів як в Україні, так і в багатьох країнах світу», − зазначив Олександр Куць.
Так, у 2012 році виробництво морозива в Україні збільшилося на 7,6%, або на 7,6 тисяч тонн, і становило 108,5 тисяч тонн. І на сьогодні найбільше виробляється таких видів морозива, як пломбір, молочне та вершкове.
Експорт морозива у 2012 році зріс на 12%. І наразі українське морозиво постачається до Європи (Литва, Німеччина), країн Азії (Ізраїль, Грузія), Америки (Панама), Африки (Ліберія) та СНД (Азербайджан, Казахстан, Молдова та Російська Федерація).
Разом з тим, минулоріч на 20% зменшився імпорт харчового льоду.
Щодо виробництва м’ясних напівфабрикатів, то слід зауважити, що в 2012 році воно зросло на 33%, порівняно з 2011 роком, а виробництво пельменів та вареників збільшилося на 25%.