Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Харчові інновації
АТУ»Новини»Харчові інновації

    Харчові інновації


     

    Вчені розробили натуральне антимікробне покриття для курячого м'яса із ізолятів сироваткового білка з додаванням ефірних олій орегано або гвоздики.

    Ефективність цього покриття проти мікробіологічного зараження в цілому і конкретних видів мікроорганізмів окремо була оцінена на різних етапах зберігання замороженої курячої грудки без шкіри. Випробування проводилися з використанням турбідиметричного методу і методу дифузії в агаровому середовищі.

    «У процесі зберігання курячої грудки без шкіри протягом 9 днів їстівні протимікробні плівки показали високу ефективність проти основних джерел поверхневого зараження курячого м'яса», пише науковий журнал «Journal of the Science of Food and Agriculture».

    За словами вчених, плівки з ефірними оліями орегано показали себе більш ефективно, ніж плівки на основі ефірних олій гвоздики. Хоча останні теж досить ефективні для їх використання у харчовій промисловості - додають автори.





    Схожі новини
  • Ковбаси стануть смачнішими
  • Раз ромашка, два ромашка, три...
  • ФУМІГАЦІЯ: ЗБЕРЕГТИ БЕЗ ВТРАТ
  • Ліки для ґрунтів
  • «Корми і кормовий білок»

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Харчові інновації

29 березень, Розділ Новини, переглядів 4 398

 

Вчені розробили натуральне антимікробне покриття для курячого м'яса із ізолятів сироваткового білка з додаванням ефірних олій орегано або гвоздики.

Ефективність цього покриття проти мікробіологічного зараження в цілому і конкретних видів мікроорганізмів окремо була оцінена на різних етапах зберігання замороженої курячої грудки без шкіри. Випробування проводилися з використанням турбідиметричного методу і методу дифузії в агаровому середовищі.

«У процесі зберігання курячої грудки без шкіри протягом 9 днів їстівні протимікробні плівки показали високу ефективність проти основних джерел поверхневого зараження курячого м'яса», пише науковий журнал «Journal of the Science of Food and Agriculture».

За словами вчених, плівки з ефірними оліями орегано показали себе більш ефективно, ніж плівки на основі ефірних олій гвоздики. Хоча останні теж досить ефективні для їх використання у харчовій промисловості - додають автори.





Схожі новини
  • Ковбаси стануть смачнішими
  • Раз ромашка, два ромашка, три...
  • ФУМІГАЦІЯ: ЗБЕРЕГТИ БЕЗ ВТРАТ
  • Ліки для ґрунтів
  • «Корми і кормовий білок»

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.