Вчені розробили натуральне антимікробне покриття для курячого м'яса із ізолятів сироваткового білка з додаванням ефірних олій орегано або гвоздики.
Ефективність цього покриття проти мікробіологічного зараження в цілому і конкретних видів мікроорганізмів окремо була оцінена на різних етапах зберігання замороженої курячої грудки без шкіри. Випробування проводилися з використанням турбідиметричного методу і методу дифузії в агаровому середовищі.
«У процесі зберігання курячої грудки без шкіри протягом 9 днів їстівні протимікробні плівки показали високу ефективність проти основних джерел поверхневого зараження курячого м'яса», пише науковий журнал «Journal of the Science of Food and Agriculture».
За словами вчених, плівки з ефірними оліями орегано показали себе більш ефективно, ніж плівки на основі ефірних олій гвоздики. Хоча останні теж досить ефективні для їх використання у харчовій промисловості - додають автори.
Использование специальной техники для сельскохозяйственных задач позволяет повысить качество и сохранность сухих
Докладніше