Аграрний тиждень. Україна
» » Сири з пліснявою можуть скоро зникнути
» » Сири з пліснявою можуть скоро зникнути

Сири з пліснявою можуть скоро зникнути


Британське дослідження показало, що через кілька десятиліть знаменитий сир із пліснявою може повністю зникнути з магазинів через зниження попиту, передає Кореспондент з посиланням на Kedem.

Зараз сири з пліснявою, зокрема знаменитий Стілтон купують люди середнього віку та пенсіонери. У віковій групі до 45 років споживання сирів з пліснявою за 2 роки скоротилося на 18%, а ті, кому зараз 25 років і менше, практично ніколи не купують Стілтон та інші сири з пліснявою.

В інших країнах аналогічного дослідження не проводилося, але, за деякими даними, скрізь спостерігається зниження інтересу до сирів із пліснявою. Сучасні покупці панічно бояться плісняви, зазначають дослідники.

Британські виробники Стілтону, що зберігають і передають рецепт цього сиру протягом 300 років, запустили рекламну кампанію SOS (Save Our Stilton), у рамках якої будуть проводити презентації і розповідати молоді про властивості та історію цього продукту.

Нагадаємо, що раніше у Грін-Беї, штат Вісконсін, відбулася виставка сирів, на якій були вибрані найкращі зразки цього продукту, що виготовляються на території США.





Схожі новини
  • «Бель Шостка Україна» в 2013 році планує наростити виробництво сирів на 16,7%
  • Експерт каже, що Україна збільшуватиме імпорт сирів
  • Усі сири та сирні продукти України відповідають нормам - Мінаграрполітики
  • Українські сири Європа пускає на виробництво дешевих сортів - експерт
  • Наступною жертвою "торгової війни" може стати український шоколад - експерт

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.