Бджоли, які запилюють більшість продовольчих культур почали масово гинути з 2006 року, і вони продовжують помирати. Це загрожує виробництву продуктів харчування, та може вплинути на сільське господарство де працюють тисячі людей. Нове покоління пестицидів, неокотиноїдів, що використовується в Україні, Європі та США, є одною з ймовірних причин масової загибелі бджіл. Нажаль уряди цих країн так і не змогли домовитися про їх заборону. Жиль РАТІЯ Президент Міжнародної федерації бджільницьких асоціацій «Апімондія» Бджоли: «Якщо ми не вирішимо цю проблему, ми ризикуємо тим, що страв на наших столах значно поменшає». Це такі продукти як полуниці, яблука, вишні, томати, лимони та навіть мигдаль. Щоб зупинити вимирання бджіл провідні світові науковці зберуться в Україні, щоб обмінятися досвідом для спільного порятунку галузі, від якої залежить продовольча безпека країн світу.
Жиль РАТІЯ Президент Міжнародної федерації бджільницьких асоціацій «Апімондія» Бджоли: «Співпраця з комітетом є дуже серйозною. Ми дуже вражені професіоналізмом та командною роботою». Світове товариство нарешті готове відкрити для себе український медовий рай.