За результатами тижневого моніторингу десяти київських ринків, овочі борщового набору залишились у тій самій ціні, що й сім днів тому. Єдині зміни сталися на оптовому ринку – там незначно (на 75 копійок) подорожчала цибуля і на 70 копійок подешевшав буряк. Нині середня ціна на городину, з якої готують традиційну українську страву, на київських ринках (не рахуючи зелень) – це 4,5 гривні, а на оптовому – 2,2 гривні.
«Ціни помітно різняться в залежності від регіону, – коментує ситуацію керівник консалтингової агенції «ААА» Марія Колесник. – На Сході такий набір у середньому коштує 1,8 гривні, а на Заході – десь 3,2 гривні. У Києві одна ціна, і залежить вона від того, на що більше пропозиція. На ринках ціна цибулі та буряка залишилася практично незмінною на відміну від магазинів, де вона зросла. Минулого тижня вони не встигли зреагувати, а сьогодні ціна на фасовану продукцію, на мій погляд, виросла дуже сильно – від 8 до 11 гривень. Але у покупця є вибір – брати дешевшу і немиту або дорожчу миту і фасовану продукцію».