Активні інвестиції в свинарство та нарощування виробництва багатьма компаніями дали свої результати: за січень-квітень 2013 року сільськогосподарські підприємства України реалізували на забій 154,8 т. свиней у живій вазі, що на 18,3% більше показників минулого року. Про це повідомили в асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).
Виробництво свіжої та охолодженої свинини за ці місяці склало 63,4 тис. т, а замороженої – 3,4 тис. т. Таким чином, Україна збільшує частку вітчизняної свинини на внутрішньому ринку.
В цьому році сільськогосподарськими підприємствами вже було вирощено 170,1 тис. т. свиней у живій вазі, а це на 13% перевищує показники 2012 року. Поголів’я свиней у підприємствах зросло на 8% і на 1 травня склало 3,7 млн. голів. Збільшення об’ємів реалізації свиней відбулося також за рахунок скорочення імпорту даного виду м’яса та у зв’язку з підготовкою до травневих та Великодніх свят.
«Виробництво свинини в країні зростатиме й надалі і замінить значу частину раніше імпортованого м’яса з Бразилії. Загалом у галузі спостерігаються позитивні тенденції, тому в України є всі шанси вийти на самозабезпечення свининою», - повідомила експерт аграрних ринків Аліна Жарко.