Аграрний тиждень. Україна
» » Через насичення ринку в Україні скорочується імпорт свинини
» » Через насичення ринку в Україні скорочується імпорт свинини

Через насичення ринку в Україні скорочується імпорт свинини


Останнім часом Україна скоротила обсяги імпорту м'яса свиней через насичення ринку свининою власного виробництва. Про це журналісту «Економічної правди» повідомив заступник начальника відділу з питань АПК ДП «Держзовнішінформ» Антон Порембський.

За його словами, у порівняні з минулим роком в І півріччі 2013-го року кількість ввезеної свинини скоротилася на 15% — до 71 тис. тонн.

На думку експерта, припинення експорту м'яса свиней у Росію сприяло збільшенню кількості української свинини на внутрішньому ринку.

«Збільшується частка сільськогосподарських підприємств у загальному обсязі поставок свиней на переробку. У I півріччі 2011-го року частка таких підприємств становила 91,3%, в 2012-му році — 93%, а у 2013-му — майже 94%», — зазначив Антон Порембський.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Мінагрополітики та Міндоходів посилити контроль за імпортом м’яса.

 





Схожі новини
  • Переформатування галузі свинарства
  • Популярність зумовлена прибутковістю
  • Україна зменшила імпорт свинини на 5,5%
  • У листопаді відбулося найбільше скорочення поголів’я свиней за останні два роки
  • Віктор Слаута: питання недопущення імпорту низькоякісної продукції та контрабанди повинні бути на постійному контролі

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.