Аграрний тиждень. Україна
» » Стабільні на внутрішньому ринку
» » Стабільні на внутрішньому ринку

Стабільні на внутрішньому ринку


Ціни на зерно на внутрішньому ринку стабільніші, ніж на зовнішніх. Досягти цього, особливо у період літнього зниження цін, вдалося завдяки вжитим державою заходам. Зокрема, стабілізувати ціну допомагають динамічний експорт та робота державних операторів, які вже зняли з ринку понад 2,5 млн. тонн зерна, повідомив на засідання Уряду аграрний міністр Микола Присяжнюк.
«Ціни внутрішнього ринку є стабільнішими, ніж на зовнішніх ринках. Менш відчутним на внутрішньому ринку було і літнє зниження світових цін. Цьому посприяли своєчасні вжиті державою заходи. Зокрема, це і стимулювання експорту, форвардні закупівлі нового врожаю. Так, Аграрний фонд та ДПЗКУ вже зняли з ринку понад 2,5 мільйона тонн зерна», − зазначив чиновник.
На сьогодні ціни на пшеницю 3-го класу коливаються від 1430 до 1700 грн/т, а на фуражну пшеницю 6-го класу – від 1300 до 1630 грн за тонну.
«Поки що зарано говорити про формування цін на пізні зернові культури нового врожаю. Проте ДПЗКУ вже веде роботу щодо стабілізації ринку пізніх зернових. За форвардними контрактами закуплено близько 1 мільйона тонн кукурудзи нового врожаю», − додав М. Присяжнюк.









Схожі новини
  • Мінагрополітики вживає всіх заходів, аби не допустити зниження цін на зерно
  • Уряд вжив усіх заходів, щоб зняти надлишки зерна з внутрішнього ринку
  • У поточному МР експорт зернових становитиме 24,4 мільйона тонн
  • Експорт української кукурудзи до кінця поточного маркетингового року може перевищити 14 мільйонів тонн
  • Аграрії експортували 7,3 мільйона тонн кукурудзи

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.