За січень–липень поточного року господарства всіх категорій Херсонщини виробили 38,9 тис. т м’яса в живій вазі (+1,6% до відповідного періоду минулого року), молока – 183,8 тис. т (-0,4%), яєць – 624,5 млн. штук (у 2 рази більше).
В сільгосппідприємствах області, включаючи фермерські господарства, виробництво м‘яса, молока та яєць збільшилось на 4,8%, 3,6% та у 3 рази, відповідно. Середній надій молока від однієї корови, розрахований по середньому поголів’ю корів молочного стада, в порівнянні з січнем–липнем минулого року, збільшився на 154 кг, склавши 3196 кг.
Крім того, в усіх категоріях господарств на 1 серпня 2013 року зменшилось (проти відповідної дати минулого року) поголів’я великої рогатої худоби, свиней та овець і кіз – на 1,9%, 0,7% та 5,1% відповідно. Чисельність корів залишилась на рівні минулого року, а птиці зросла на 44,9%.