Аграрний тиждень. Україна
» » Не все так погано
» » Не все так погано

    Не все так погано


    На переконання Андрія Ярмака, наявні в Україні проблеми з інфраструктурою і зі сховищами не такі катастрофічні, якими їх подають деякі експерти. За його підрахунками, на сьогодні організований ринок овочівництва (вирощування на продаж) потребує сховищ не більш як на 1 мільйон тонн і аж ніяк не на 4–5 мільйонів, наголосив він, додавши, що потреба у сховищах зростатиме у міру виходу на ринок господарств населення і зі зростанням цін на овочі. Тим більше, що цього року не буде такого врожаю, як торік.
    Як заявила «УК» начальник відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко, по-перше, аграрії вирішили вдруге не входити у річку надурожаю, що завела багатьох з них у збитки, і посадили менше. По-друге, цьогорічна весняна і літня погода не сприяла гарному розвитку плодоовочевої продукції, тому лише погода забрала в аграріїв 30–40% торішніх обсягів овочевого врожаю. Та навіть вирощене не в найкращому стані через фітофтору та інші хвороби рослин, з якими можна було боротися хімічними засобами. Тож варто очікувати зростання цін.
    На сьогодні у сховищах України втрачається близько 19–21% картоплі й овочів (з урахуванням господарств населення), каже Андрій Ярмак. При цьому професійні виробники втрачають значно менше. Але тут важливо розуміти, наголосив він, що навіть сучасне сховище без застосування професійних знань і сучасних технологій з вирощування, збирання і зберігання агропродукції не рятує її від псування. Як приклад експерт навів історію одного досить великого фермера, який багато років зберігав овочі в колишньому корівнику і втрачав щороку 15–18% продукції. Натомість коли він звів сучасне сховище, то втратив 50% за перший рік, бо закладав овочевий урожай по-дідівському, а треба було створити особливі умови для зберігання кожного виду городини.





    Схожі новини
  • В Україні необхідно виховати культуру зберігання овочів у сховищах
  • Обсяги виробництва овочів в Україні перевищують потреби населення, - Мінекономрозвитку
  • З переробкою та сховищами втрат менше
  • Держсільгоспінспекція долучається до питань вирощування та зберігання овочів
  • Експерти: у 2011-2012 рр. збитки від вирощування картоплі та овочів досягнуть 2,5млрд.грн.

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Не все так погано


На переконання Андрія Ярмака, наявні в Україні проблеми з інфраструктурою і зі сховищами не такі катастрофічні, якими їх подають деякі експерти. За його підрахунками, на сьогодні організований ринок овочівництва (вирощування на продаж) потребує сховищ не більш як на 1 мільйон тонн і аж ніяк не на 4–5 мільйонів, наголосив він, додавши, що потреба у сховищах зростатиме у міру виходу на ринок господарств населення і зі зростанням цін на овочі. Тим більше, що цього року не буде такого врожаю, як торік.
Як заявила «УК» начальник відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко, по-перше, аграрії вирішили вдруге не входити у річку надурожаю, що завела багатьох з них у збитки, і посадили менше. По-друге, цьогорічна весняна і літня погода не сприяла гарному розвитку плодоовочевої продукції, тому лише погода забрала в аграріїв 30–40% торішніх обсягів овочевого врожаю. Та навіть вирощене не в найкращому стані через фітофтору та інші хвороби рослин, з якими можна було боротися хімічними засобами. Тож варто очікувати зростання цін.
На сьогодні у сховищах України втрачається близько 19–21% картоплі й овочів (з урахуванням господарств населення), каже Андрій Ярмак. При цьому професійні виробники втрачають значно менше. Але тут важливо розуміти, наголосив він, що навіть сучасне сховище без застосування професійних знань і сучасних технологій з вирощування, збирання і зберігання агропродукції не рятує її від псування. Як приклад експерт навів історію одного досить великого фермера, який багато років зберігав овочі в колишньому корівнику і втрачав щороку 15–18% продукції. Натомість коли він звів сучасне сховище, то втратив 50% за перший рік, бо закладав овочевий урожай по-дідівському, а треба було створити особливі умови для зберігання кожного виду городини.





Схожі новини
  • В Україні необхідно виховати культуру зберігання овочів у сховищах
  • Обсяги виробництва овочів в Україні перевищують потреби населення, - Мінекономрозвитку
  • З переробкою та сховищами втрат менше
  • Держсільгоспінспекція долучається до питань вирощування та зберігання овочів
  • Експерти: у 2011-2012 рр. збитки від вирощування картоплі та овочів досягнуть 2,5млрд.грн.

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.