Аграрний тиждень. Україна
» » Українські споживачі твердого сиру все більше звертають увагу на склад продукту
» » Українські споживачі твердого сиру все більше звертають увагу на склад продукту

    Українські споживачі твердого сиру все більше звертають увагу на склад продукту


    Українські споживачі твердого сиру все більше звертають увагу на склад продукту, зокрема наявність домішок.  Про це свідчать результати дослідження, проведеного агенцією AgriSurvey асоціації УКАБ у рамках проекту «Портрет українського споживача: чому я купую сир». Експерти відзначають формування в українському суспільстві нових нематеріальних цінностей, таких як здоров’я.

      

    Нещодавнє опитування українських споживачів твердого сиру показало, що для 51% респондентів склад сиру є одним з найбільш визначальних критеріїв вибору продукту. Ретельно вивчаючи вміст твердих сирів, покупці в першу чергу звертають увагу на наявність барвників і рослинних жирів. Саме ці домішки не викликають довіри в українських споживачів сиру. Вони хочуть купувати «натуральне», навіть за дещо вищою ціною. 

      

    Увага до складу твердого сиру відображає піклування громадян про такі цінності, як здоров’я (30%), якісне життя (14%) та захищеність (12%). Ці результати свідчать про формування нових нематеріальних цінностей в українських споживачів. Для сучасних українців якісне життя - це не лише матеріальний добробут, а й міцне здоров’я. «Така підвищена увага до здорового харчування співзвучна з сучасною західноєвропейською  тенденцією або навіть модою на харчування екологічно чистими «біо» продуктами, що не містять штучних домішок», - каже менеджер агенціїAgriSurvey Ганна Квіт.

      

    Дослідження відкрило цікаву міжрегіональну особливість у ставленні до твердого сиру. Для багатьох українців вживання твердого сиру пов’язане з почуттям щастя. Особливо чутливими до цієї цінності виявилися жителі приморських міст, які проявили більшу схильність радіти буденним дрібницям, ніж респонденти з інших регіонів. Для мешканців Одеси якісний смачний сир – це ще один привід відчути себе щасливими. В той же час жителі Донецька раціоналізують щастя відповідно до схеми «ціна-якість-здоров’я-щастя». 





    Схожі новини
  • №33-34 (274)
  • Ситуація в агросекторі - несприятлива
  • «Сирний» скандал з Росією не вплинув на довіру українського споживача
  • Експерт каже, що Україна збільшуватиме імпорт сирів
  • Український кисломолочний сир успішно здав тест на якість

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Українські споживачі твердого сиру все більше звертають увагу на склад продукту


Українські споживачі твердого сиру все більше звертають увагу на склад продукту, зокрема наявність домішок.  Про це свідчать результати дослідження, проведеного агенцією AgriSurvey асоціації УКАБ у рамках проекту «Портрет українського споживача: чому я купую сир». Експерти відзначають формування в українському суспільстві нових нематеріальних цінностей, таких як здоров’я.

  

Нещодавнє опитування українських споживачів твердого сиру показало, що для 51% респондентів склад сиру є одним з найбільш визначальних критеріїв вибору продукту. Ретельно вивчаючи вміст твердих сирів, покупці в першу чергу звертають увагу на наявність барвників і рослинних жирів. Саме ці домішки не викликають довіри в українських споживачів сиру. Вони хочуть купувати «натуральне», навіть за дещо вищою ціною. 

  

Увага до складу твердого сиру відображає піклування громадян про такі цінності, як здоров’я (30%), якісне життя (14%) та захищеність (12%). Ці результати свідчать про формування нових нематеріальних цінностей в українських споживачів. Для сучасних українців якісне життя - це не лише матеріальний добробут, а й міцне здоров’я. «Така підвищена увага до здорового харчування співзвучна з сучасною західноєвропейською  тенденцією або навіть модою на харчування екологічно чистими «біо» продуктами, що не містять штучних домішок», - каже менеджер агенціїAgriSurvey Ганна Квіт.

  

Дослідження відкрило цікаву міжрегіональну особливість у ставленні до твердого сиру. Для багатьох українців вживання твердого сиру пов’язане з почуттям щастя. Особливо чутливими до цієї цінності виявилися жителі приморських міст, які проявили більшу схильність радіти буденним дрібницям, ніж респонденти з інших регіонів. Для мешканців Одеси якісний смачний сир – це ще один привід відчути себе щасливими. В той же час жителі Донецька раціоналізують щастя відповідно до схеми «ціна-якість-здоров’я-щастя». 





Схожі новини
  • №33-34 (274)
  • Ситуація в агросекторі - несприятлива
  • «Сирний» скандал з Росією не вплинув на довіру українського споживача
  • Експерт каже, що Україна збільшуватиме імпорт сирів
  • Український кисломолочний сир успішно здав тест на якість

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.