Аграрний тиждень. Україна
» » Донеччина розширює двосторонню співпрацю з Нідерландами
» » Донеччина розширює двосторонню співпрацю з Нідерландами

Донеччина розширює двосторонню співпрацю з Нідерландами


Розширити співпрацю пропонують за рахунок галузі, в якій нідерландці чи не найкращі у світі – сільського господарства. Маючи лише 17 мільйонів населення та територію менш ніж десята частина України, вони впевнено посідають провідні місця серед світових експортерів агропродукції. Відтак, Україні у цій царині є чому навчитися.
Еверт Ян КРАЄНБРИНК, радник з питань сільського господарства посольства Нідерландів в Україні: "Голландія посідає друге місце у світі за експортом сільськогосподарської продукції. Це складає 84 євро на рік, тобто близько ста мільярдів доларів. Україна ж від експорту продукції сільського господарства отримує тільки 20 мільярдів доларів. Ми з цього робимо висновок, що перспективи для зростання дуже великі". Попри такий акцент на агротехнологіях, Нідерланди не збираються обмежувати співпрацю тільки в цьому напрямку. Дипломати наполягають: бізнес обере шлях.





Схожі новини
  • Невдовзі Україна може посісти 2 місце в світі за експортом зерна
  • Аграрний сектор отримає комплексну підтримку держави
  • Присяжнюк домовлявся в США про поглиблення співпраці у сфері сільського господарства
  • Україна та Франція поглиблять співпрацю в аграрній сфері
  • Україна експортувала до Лівану сільськогосподарської продукції на 132 мільйони доларів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.