Аграрний тиждень. Україна
» » Європейські виміри створення національної інфраструктури геопросторових даних в Україні
» » Європейські виміри створення національної інфраструктури геопросторових даних в Україні

Європейські виміри створення національної інфраструктури геопросторових даних в Україні


Заступник Голови Держземагентства України Євген Бердніков, представники Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» під час зустрічі із Томазом Петеком, членом правління загальноєвропейської професійної організації геодезистів та землевпорядників (EuroGeographics), обговорювали питання щодо створення національної інфраструктури геопросторових даних в Україні.
Генеральний директор – керівник технічних програм Центру ДЗК Андрій Тарнопольський презентував геопортал та пілотний проект створення інфраструктури геопросторових даних. Цей проект розроблений Центром ДЗК та базується на використанні директив INSPIRE. У проекті відображена просторова інформація більш ніж 20 тематичних та більш ніж 200 інформаційних шарів.
Учасники зустрічі окреслили шляхи подальшої співпраці щодо розробки та впровадження національної інфраструктури геопросторових даних на основі директив INSPIRE та розглянули організаційні питання проведення міжнародного семінару на базі Центру ДЗК за підтримки Об’єднаного дослідницького центру Європейської комісії.





Схожі новини
  • Сергій Тимченко: Ми реєструємо по 5 000 земельних ділянок на день
  • Європейський вимір України у глобальному геоінформаційному просторі
  • Київ і Токіо домовились про співпрацю у створенні Національної інфраструктури геопросторових даних України
  • Мінагрополітики та Держземагентство відповідатимуть за законопроект «Про національну інфраструктуру геопросторових даних»
  • Земельні відомства України та Фінляндії підпишуть Меморандум про співпрацю

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.