Аграрний тиждень. Україна
» » Україна розвиватиме стратегічне партнерство з Китаєм
» » Україна розвиватиме стратегічне партнерство з Китаєм

Україна розвиватиме стратегічне партнерство з Китаєм


Про це сьогодні, 9 квітня заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

 

 

"Ми плануємо розширення співпраці в рамках українсько-китайських домовленостей. Вже проведені перемовини з китайською стороною щодо продовження співпраці з КНР в рамках зернових контрактів, а також пошуків нових напрямків роботи.Частина угоди, яка фактично виконана, і за якою йде відвантаження зернових, сьогодні доповнюється другою частиною. Зокрема це стосується постачання техніки, устаткування, технологій, над переліком чого ми наразі спільно працюємо», - повідомив міністр.

Ігор Швайка також поінформував, що спільна робоча група, до якої увійшли представники китайської компанії ССЕС та ПАТ "ДПЗКУ", по проведеннюкомплексного аудиту стану виконання китайського контракту закінчила працювати 6 квітня, а 7 квітня були підведені підсумки, і Україна наразі готується до постачання зерна нового врожаю.

Як повідомлялося раніше, після проведення зустрічі міністра Ігоря Швайки з послом КРН Чжан Сіюня сторони підтвердили наміри про подальше стратегічне партнерство між країнами в рамках вже підписаних договорів. Сторони також домовились, що ключовими напрямками двостороннього співробітництва є сфери торгово-економічної та інвестиційної співпраці. Зокрема, Україна зацікавлена у залученні китайських інвестицій для спільної реалізації проектів у сфері ветеринарної медицини і тваринництва, грибництва та рослинництва, рибного господарства та меліорації.





Схожі новини
  • Міністр Ігор Швайка перебуває з робочим візитом у Литовській Республіці
  • Ігор Швайка зустрівся з представниками китайської компанії ССЕС
  • Ігор Швайка провів нараду з Послом Китайської Народної Республіки в Україні паном Чжан Сіюнем
  • Присяжнюк: налагодження співпраці із Китаєм дасть можливість інтенсифікувати розвиток українського агросектору
  • Микола Присяжнюк: «Україна розпочала повномасштабну співпрацю з Китайською Народною Республікою у сфері аграрного сектору»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.