Аграрний тиждень. Україна
» » Ціни на свинину в Україні зросли на 35-40%
» » Ціни на свинину в Україні зросли на 35-40%

    Ціни на свинину в Україні зросли на 35-40%


    Цього тижня в Україні почали стрімко підвищуватися ціни на свинину. Якщо минулого тижня вартість свинини для кінцевих споживачів складала близько 45 грн. за кілограм, то на цьому тижні ціни піднялися до 59-65 грн. за кілограм. Про це повідомили в асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).

    Ще в кінці березня спостерігалося зростання закупівельних цін на свиней. Спочатку дане зростання було досить плавним, проте з часом ставало все стрімкішим. Станом на 16 квітня ціни на свиней м’ясних порід уже зросли до 24,00-28,00 грн./кг (з ПДВ), а в північних регіонах України свиней закуповували і по 29,00 грн./кг. Звичайно, зросли ціни і на напівтуші свиней. Напівтуші свиней без шкіри подорожчали на 10,00-14,00 грн./кг і зараз реалізовуються за ціною 47,00-52,00 грн./кг.

    Що стосується інших видів м’яса, то ціни на них майже не змінилися: спостерігалось незначне підвищення в межах 0,5-2,0%. Наразі яловичина (грудинка) коштує для кінцевих споживачів близько 42,50-43,50 грн./кг, а курятина – близько 22,00-23,00 грн. за кг тушки.

    «На підвищення цін на свинину вплинуло багато факторів. Найвагомішою причиною стало скорочення імпорту свинини внаслідок зростання курсу долара. Багато м’ясокомбінатів працювали раніше на дешевій імпортній сировині, а зараз вони змушені закуповувати замість імпортної свинини вітчизняну. На ріст попиту дещо вплинула і підготовка до Великодніх свят, проте слід зазначити, що в цьому році українці будуть економити на великодньому кошику, тому значного зростання споживання м’яса в цей період спостерігатися не буде. Після свят ціни на свинину мають стабілізуватися, а у випадку подальшої ревальвації гривні знизяться за рахунок збільшення імпорту», - повідомила експерт аграрних ринків УКАБ Аліна Жарко.

    Асоціація

    Український клуб аграрного бізнесу






    Схожі новини
  • Популярність зумовлена прибутковістю
  • Україна зменшила імпорт свинини на 5,5%
  • Реалізація свиней на забій у сільгосппідприємствах зросла на 18,3%
  • Імпорт цільномолочної продукції до України поступово знижуватиметься – УКАБ
  • Скорочення імпорту свинини на 50% дозволить збільшити поголів’я свиней на 11% до 8,350 тис. голів

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Ціни на свинину в Україні зросли на 35-40%


Цього тижня в Україні почали стрімко підвищуватися ціни на свинину. Якщо минулого тижня вартість свинини для кінцевих споживачів складала близько 45 грн. за кілограм, то на цьому тижні ціни піднялися до 59-65 грн. за кілограм. Про це повідомили в асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).

Ще в кінці березня спостерігалося зростання закупівельних цін на свиней. Спочатку дане зростання було досить плавним, проте з часом ставало все стрімкішим. Станом на 16 квітня ціни на свиней м’ясних порід уже зросли до 24,00-28,00 грн./кг (з ПДВ), а в північних регіонах України свиней закуповували і по 29,00 грн./кг. Звичайно, зросли ціни і на напівтуші свиней. Напівтуші свиней без шкіри подорожчали на 10,00-14,00 грн./кг і зараз реалізовуються за ціною 47,00-52,00 грн./кг.

Що стосується інших видів м’яса, то ціни на них майже не змінилися: спостерігалось незначне підвищення в межах 0,5-2,0%. Наразі яловичина (грудинка) коштує для кінцевих споживачів близько 42,50-43,50 грн./кг, а курятина – близько 22,00-23,00 грн. за кг тушки.

«На підвищення цін на свинину вплинуло багато факторів. Найвагомішою причиною стало скорочення імпорту свинини внаслідок зростання курсу долара. Багато м’ясокомбінатів працювали раніше на дешевій імпортній сировині, а зараз вони змушені закуповувати замість імпортної свинини вітчизняну. На ріст попиту дещо вплинула і підготовка до Великодніх свят, проте слід зазначити, що в цьому році українці будуть економити на великодньому кошику, тому значного зростання споживання м’яса в цей період спостерігатися не буде. Після свят ціни на свинину мають стабілізуватися, а у випадку подальшої ревальвації гривні знизяться за рахунок збільшення імпорту», - повідомила експерт аграрних ринків УКАБ Аліна Жарко.

Асоціація

Український клуб аграрного бізнесу






Схожі новини
  • Популярність зумовлена прибутковістю
  • Україна зменшила імпорт свинини на 5,5%
  • Реалізація свиней на забій у сільгосппідприємствах зросла на 18,3%
  • Імпорт цільномолочної продукції до України поступово знижуватиметься – УКАБ
  • Скорочення імпорту свинини на 50% дозволить збільшити поголів’я свиней на 11% до 8,350 тис. голів

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.