Аграрний тиждень. Україна
» » Вдосконалити законодавство для підтримки вітчизняного сільгоспмашинобудування
» » Вдосконалити законодавство для підтримки вітчизняного сільгоспмашинобудування

Вдосконалити законодавство для підтримки вітчизняного сільгоспмашинобудування


Фахівцями Міністерства аграрної політики та продовольства України наразі опрацьовуються питання удосконалення митно-тарифного регулювання державної підтримки виробництва нових зразків сучасної техніки та забезпечення модернізації виробничої бази заводів сільгоспмашинобудування.
Зокрема, сьогодні при ввезенні комплектувальних виробів та машинокомплектів для виробництва техніки та сучасного високотехнологічного верстатного обладнання для модернізації виробничої бази машинобудівних підприємств сплачується мито від 2 до 5%, при цьому готова техніка ввозиться з нульовою ставкою мита.
Тому фахівці Мінагрополітики вважають за необхідне внести зміни до митно-тарифного законодавства в частині звільнення від сплати мита за ввезення комплектуючих виробів та машинокомплектів, і, водночас, введення податку на імпортну техніку.
Таким чином, ці зміни підтримають вітчизняного сільгоспмашиновиробника, а також сприятимуть налагодженню спільного виробництва сучасної техніки на території країни.





Схожі новини
  • Уряд визначив частку іноземних деталей в українській сільгосптехніці
  • Технічна політика й конкуренція
  • За два тижні виробники сільгосптехніки представлять пропозиції щодо розвитку галузі
  • Мінагрополітики: Для відродження сільськогосподарського машинобудування потрібно не тільки субсидування, а й впровадження інноваційних технологій
  • Депутати удосконалять державну підтримку українського сільгоспмашинобудування

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.