Аграрний тиждень. Україна
» » Методику нормативно-грошової оцінки земель с/г призначення будуть поліпшувати
» » Методику нормативно-грошової оцінки земель с/г призначення будуть поліпшувати

Методику нормативно-грошової оцінки земель с/г призначення будуть поліпшувати


23 липня Незалежна група макроекономічного аналізу та прогнозування (IMFGroup) та Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) за сприяння Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру України провели VI Круглий стіл на тему «Обговорення нової методики нормативно-грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення».
Метою заходу стало внесення пропозицій щодо вдосконалення запропонованої Держгеокадастром методики нормативно-грошової оцінки землі. За підсумками круглого столу було рекомендовано доопрацювати дану методику, зважаючи на зауваження учасників.
«Методика нормативно-грошової оцінки землі, яку запропонував Держгеокадастр, не повною мірою відображає існуючий стан речей у галузі. Рентний дохід, який розраховується один раз на 5-7 років, не враховує існуючих тенденцій рівня затрат та доходів виробників. Тому, на нашу думку, варто удосконалити такий підхід, можливо, провівши додаткові консультації з міністерством, науковцями та бізнесом, та привести методику у відповідність до реальності», - повідомив виконавчий директор «Українського клубу аграрного бізнесу» Олександр Жемойда.

Асоціація
Український клуб аграрного бізнесу





Схожі новини
  • Держземагентство розробило нову нормативно-грошову оцінку ріллі
  • Економічно обґрунтована нормативна грошова оцінка земель не може бути більшою 15 тис. грн. за гектар – УКАБ
  • Підвищення нормативної грошової оцінки сільгоспземлі скасують
  • Аграрії в 2012р переплатять 4,4 млрд грн через підвищення орендної плати за землю
  • Аграрії в 2012р переплатять 4,4 млрд грн через підвищення орендної плати за землю

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.