Аграрний тиждень. Україна
» » Кількість збиткових аграрних підприємств зменшилася
» » Кількість збиткових аграрних підприємств зменшилася

Кількість збиткових аграрних підприємств зменшилася


За даними Державної служби статистики України, за 9 місяців 2015 року фінансовий результат підприємств сільського, лісового та рибного господарства склав -0,3 млрд гривень, що на 65% менше, ніж за аналогічний період минулого року.
Підприємства-виробники харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів завершили третій квартал зі збитками в 7,1 млрд гривень, що на 26% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Таким чином, частка збиткових підприємств у сільському, лісовому та рибному господарстві зменшилася з 11,8% до 6,5%, а серед виробників харчів, напоїв та тютюнових виробів – з 41,1% до 32,9%.
Покращення фінансового стану підприємств відбулося за рахунок курсової різниці: витрати на виробництво відбувалися за нижчого курсу, ніж під час реалізації продукції. В умовах, коли значна частина виробничих ресурсів є імпортними та залежить від курсу валют, а вироблена продукція експортоорієнтованою – курсова різниця може мати позитивний вплив лише на папері. Реальний фінансовий стан підприємств агропромислового комплексу залишається складним.





Схожі новини
  • Відтік інвестицій продовжується
  • Кожне четверте сільськогосподарське підприємство в 2013 році стало збитковим
  • В Україні майже на 10% зросли обсяги реалізації харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів
  • В Україні майже на 10% зросли обсяги реалізації харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів
  • З початку року виробництво харчових продуктів та напоїв зросло на 1%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.