З початку року в Україні відмічається спад виробництва всіх молочних продуктів.
Такі дані оприлюднила Державна служба статистики України.
За період січень-листопад 2015 року виробництво рідкого обробленого молока в Україні скоротилось порівняно із аналогічного періоду роком раніше на 11,7% — до 891 тис. тонн. У листопаді поточного року обсяг виробництва молока становив 75,3 тис. тонн, що на 4,5% менше показник жовтня поточного та на 11,7% нижче показника листопада 2014 року.
Щодо обсягів виробництва вершкового масла за 11 місяців поточного року в Україні, то він склав 93,9 тис. тонн, що на 11,7% менше показника за аналогічний період роком раніше. У жовтні 2015 року було вироблено 7,2 тис. тонн масла (-15,5% до жовтня 2015; +11,2% до листопада 2014)
Виробництво сиру свіжого неферментованого (включаючи кисломолочний сир) у січні-листопад вироблено 61,7 тис. тонн, що на 9,9% менше, ніж за січень-листопад минулого року. Зокрема у листопаді було вироблено 6,4 тис. тонн продукту (+12% до жовтня 2015; +5% до листопада 2014)
Випуск жирних сирів за 11 місяців порівняно із аналогічним періодом минулого року скоротився найменше — на 4,2%, до 113 тис. тонн. У листопаді було вироблено 8,8 тис. тонн (-7,8% до жовтня 2015; -20,7% до листопада 2014).
На 9,6% протягом січня-листопада скоротилось виробництво йогурту та інших ферментованих молока чи вершків — до 394 тис. тонн порівняно із січнем-листопадом 2014 року. У листопаді було вироблено 34,1 тис. тонн (+3,5% до жовтня 2015; -3,4% до листопада 2014).
//ab.org.ua/v-ukrayini-v-listopadi-zroslo-virobnitstvo-yogurtu-ta-kislomolochnogo-siru/