Виробництво продуктів харчування у минулому місяці збільшилося на 2,5%, порівняно з листопадом минулого року. Окрім того, у січні-листопаді 2012 року виробництво вершкового масла зросло на 15,2%, соняшникової олії – 18,1%, кисломолочної продукції – 3,4%. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«На сьогодні підприємства харчової промисловості демонструють стабільне нарощення виробництва. Зокрема, у січні-листопаді обсяги виробництва соняшникової олії збільшилися на 18,1%, масла вершкового – на 15,2%, молока обробленого рідкого – на 6,4%, сиру свіжого та кисломолочного – на 3,6%, продуктів кисломолочних – на 3,4%», − зазначив Микола Присяжнюк.
Так, за його словами, у минулому місяці зростання виробництва підприємств харчової промисловості склало 2,5% порівняно з листопадом 2011 року. Загалом, індекс виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в Україні за січень-листопад 2012 року склав 101,1% до відповідного періоду минулого року. Також очільник відомства поінформував щодо ситуації з виробництвом цукру.
«На 17 грудня українські аграрії виробили 2054 тисячі тонн солодкого продукту. Хочу наголосити, що такі обсяги повністю забезпечують потребу внутрішнього ринку. Окрім того, експортний потенціал цукру в 2012/13 маркетинговому році оцінюється у 450 тисяч тонн», − додав Микола Присяжнюк.